referendum-pavic-1Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je danas u Prijedoru povodom izlaska na referendum o Danu Republike da je ovo izuzetan dan za demokratiju u Republici Srpskoj.

“Ovim danom demokratija je pobijedila nasilje, demokratija je pobijedila pritiske i demokratija je dobila građansko pravo u Republici Srpskoj da se na taj način raspravlja o mnogim stvarima”, izjavio je Pavić nakon što je glasao na biračkom mjestu u centru grada.

On je dodao da je danas primijenjeno načelo koje se u zapadnoj Evropi najviše cijeni i koje građani zapadne Evrope koriste umnogome.

“Nama su pokušavali to da zabrane i nadamo se da poslije ovoga više zabrana nema i da će referendum kao demokratsko pravo svih građana biti trajno dobro koje će ostati na ovim prostorima”, rekao je Pavić.

referendum-pavic-2On je dodao da će građani svojim izlaskom reći ne samo šta misle o 9. januaru kao Danu Republike nego i o referendumu i o tome da oni mogu slobodno doći i izraziti volju o bilo kojem pitanju što se tiče njihovog života i rada.

Pavić je naglasio da referendum nije uperen ni protiv koga – ni protiv međunardne zajednice ni protiv drugih naroda i nacija.

“Ovo je samo pravo da se izjasnimo o nečemu i svako ko to želi može to pravo da iskoristi. Već sutra treba da živimo sa rezultatima referenduma. Na institucijama je da na bazi onoga što su građani rekli donesu odgovarajuće akte, a nama ostaje krajno demokratsko dobro”, istakao je Pavić.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

referendum-izlaznost-4 referendum-pavic-3