drustveni-dom-gornji-orlovci-otvaranje-1Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić svečano je danas predao na upotrebu objekat obnovljenog društvenog doma u Gornjim Orlovcima.

On je tom prilikom novinarima izjavio da je ovaj dom obnovljen u sklopu dugoročnog programa razvoja grada čiji je značajan dio bio projekat obnove ili izgradnje društvenih domova po mjesnih zajednicama.

“Ovo je objekat koji će dugoročno koristiti mladima, za folklorna i sportska društva, za rad mjesne zajednice i svega onoga što se njeguje u mjesnim zajednicama”, rekao je Pavić.

On je dodao i da se u praksi pokazalo da su društveni domovi, gdje god da su uređeni odmah postali mjesto okupljanja i društveni život je u tim mjestima postao aktivniji.

“Vrijednost radova na uređenju ovog objekta je 141.303 KM, ali je njegova vrijednost daleko veća ako se zna da će se u njemu okupljati mladi, a biće od koristi svim građanima ove mjesne zajednice”, rekao je Pavić.

drustveni-dom-gornji-orlovci-otvaranje-2On je potvrdio da će do kraja idućeg mjeseca na upotrebu biti predata još dva obnovljena društvena doma u Rakelićima i Malom Palančištu.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornji Orlovci Pero Špadić istakao je da je nakon više od 25 godina ovo veliko naselje dobilo prostorije za razne mjesne aktivnosti koje su se u njegovom nedostatku odvijale po kućama i u ugostiteljskim objektima.

“Napokon smo dobili prostor za okupljanje mladih aktivista, folkloraša i članova ostalih mjesnih udruženja i tako upotpunili prostor u selu gdje se već nalaze područna škola i crkva”, rekao je Špadić.

On je potvrdio da u ovom prigradskom naselju ima oko 300 domaćinstva, odnosno više od 1.000 stanovnika i da sa pravom očekuju od gradske administracije da nastavi sa uređenjem ovog, sada već prigradskog dijela Prijedora.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

drustveni-dom-gornji-orlovci-otvaranje-4 drustveni-dom-gornji-orlovci-otvaranje-5 drustveni-dom-gornji-orlovci-otvaranje-6 drustveni-dom-gornji-orlovci-otvaranje-7 drustveni-dom-gornji-orlovci-otvaranje-8 drustveni-dom-gornji-orlovci-otvaranje-9 drustveni-dom-gornji-orlovci-otvaranje-3