kbk-prijedor-prijem-kod-djakovica-1Povodom prijema u Kuću slavnih svih borilačkih sportova u Lisabonu i Kuću časti u Barseloni trenera Kik boks kluba Prijedor Milana Tomaša, za predstavnike ovog kluba je upriličen prijem kod Milenka Đakovića, zamjenika gradonačelnika Prijedora.

Delegacija kluba predvođena predsjednikom Bojanom Martićem upoznala je gospodina Đakovića i Ljiljanu Babić, načelnicu Odjeljenja za društvene djelatnosti, sa svime što je KBK Prijedor napravio u svojih 25 godina postojanja kao i planovima za budućnost.

Uz čestike Milanu Tomašu na ostvarenom, zamjenik gradonačelnika je istakao zadovoljstvo što je prijedorski sport, nakon Vese Arežine, dobio još jednog člana Kuće slavnih.

-Gradska uprava Prijedora se trudi da svim sportistima pruži što bolje uslove za treninge. U skladu sa mogućnostima nastojimo da pomognemo svim klubovima, a činjenica je da se veliki broj Prijedorčana svih uzrasta bavi nekim od borilačkih sportova – rekao je Đaković.

kbk-prijedor-prijem-kod-djakovica-2On je istakao da grad Prijedor, i u vrijeme ekonomske krize, nije umanjivao sredstva namijenjena sportu, iako su to mnoge druge sredine radile.

-S obzirom da se ukazala potreba, grad je počeo sa izgradnjom nove sportske dvorane u naselju Urije, koja će imati i kuglanu te malu salu, namijenjenu prvenstveno za borilačke sportove – dodao je zamjenik gradonačelnika.

Đaković je sa ponosom istakao da je u proteklih 12 godina Gradska uprava Prijedora na čelu sa Markom Pavićem bila pokrovitelj brojnih sportskih događaja u gradu na Sani među kojima su bila i takmičenja u borilačkim sportovima.

-Za proteklih četvrt vijeka brojne generacije mladih Prijedorčana su prošle kroz naš klub, a mnogi od njih su s ponosom na takmičenjima „branili“ boje svoga grada – rekao je Martić.

kbk-prijedor-prijem-kod-djakovica-3On je istakao da je saradnja sa Gradskom upravom svih ovih godina bila na izuzetno dobrom nivou, te se uz skromne poklone zahvalio na dosadašnjoj podršci i izrazio nadu da će tako biti i u budućnosti.

-Ovogodišnji prijem u Kuću slavnih svih borilačkih sportova i Kuću časti je veliko priznanje ne samo meni nego i prijedorskom sportu, jer je za ulazak potreban višegodišnji naporan rad i zapaženi rezultati. Biti dio svega toga je nešto što se rijetko dešava a iza svega stoji dugogodišnji naporan rad na usavršavanju kik boksa, ali i podučavanju mladih snaga koje su učestvovale na brojnim domaćim i međunarodnim prvenstvima – rekao je ovom prilikom Milan Tomaš, glavni instruktor i trener kluba.

On je najavio svoj skori odlazak u italijansku Đenovu na seminar „krav mage“ gdje će dobiti sertifikat grand mastera za ovu disciplinu.

kbk-prijedor-prijem-kod-djakovica-5-Smatram da je veoma važno sve ono što su takmičari KBK Prijedor postigli na državnom, evropskom i svjetskom nivou u proteklim godinama dostojno predstavljajući klub i grad o čemu svjedoče brojne medalje – istakao je Tomaš.

On će u novembru boraviti u Barseloni (Španija), gdje će se okupiti 300 najboljih majstora svijeta u borilačkim sportovim, a tom prilikom dobiće titulu grand mastera crni pojas 8.dan, dok će sportski direktor kluba Damir Topić dobiti crni pojas 3.dan.

-Sport je veoma važan za mlade ljude i naša je želja da se mladi, prvenstveno bave nekim sportom, a u KBK Prijedor mogu mnogo toga da nauče – rekao je Topić koji je prisutne upoznao sa načinom rada kluba i uslovima u kojima egzistira.

kbk-prijedor-prijem-kod-djakovica-6On je dodao da klub u narednom periodu ide u reorganizaciju sa ciljem proširenja svog djelovanja, osim borilačke vještine kikboxing na self defence, ju jutsu i krav maga, gdje će svi oni koji to žele, na jednom mjestu moći trenirati više disciplina.

-Moram napomenuti da je trener Tomaš dobio sertifikat za jedinog predstavnika za BiH za U.W.A.M.A. svjetsku asocijaciju za kickbox, krav maga, self defence, i to od predsjednika ove asocijacije Jose Luis Montesa – rekao je Topić.

Ono što je interesantno a vezano je za KBK Prijedor je činjenica da u klubu redovno vježba veliki broj visoko obrazovanih mladih ljudi.

U narednom periodu predstavnike kluba očekuju učešća na takmičenjima republičkog i državnog nivoa, te Evropskom prvenstvu u Banjaluci 26.i 27.novembra ove godine.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kbk-prijedor-prijem-kod-djakovica-4 kbk-prijedor-prijem-kod-djakovica-8 kbk-prijedor-prijem-kod-djakovica-7