avaz-omarska-samoubistvo-tomas-2Nenad Tomaš (25), mještanin Omarske kod Prijedora, ubio se juče oko dva sata poslije ponoći. Tragedija se dogodila u jednom ugostiteljskom objektu, u kojem je Tomaš unajmio sobu. U Omarskoj su juče, na spomen Nenadovog imena, vladali uglavnom muk i nevjerica. Oni koji su ga poznavali, kažu da je bio dobar i častan momak, koji nije bio sklon ni alkoholu.

Kobni poziv

Prije dvije godine, imao je tešku saobraćajnu nesreću, iz koje je jedva izvukao živu glavu.

– Mislim da je skoro godinu i po hodao na štakama. Prije nekoliko mjeseci stao je na svoje noge, a ljeto je proveo radeći u Crnoj Gori. Bio je vrhunski majstor za pizze —ispričao nam je vidno šokiran jedan od Nenadovih poznanika koji nije želio da mu se ime spominje u javnosti.

Nije poznato zašto je Nenad pucao sebi u glavu iz krateža. Uglavnom, prema priči pojedinih mještana, koji nisu željeli pred objektiv fotoaparata, mladić je u sebe pucao dok je telefonirao sa svojom bivšom djevojkom, inače mještankom susjedne Marićke, s kojom je ranije, navodno, bio u vezi skoro godinu i po.

avaz-omarska-samoubistvo-tomas-1Čula pucanj

Jedan od mještana Omarske kaže da je djevojka čula pucanj, nakon čega se on više nije javljao.

– Ne znajući šta se dešava, odmah je zvala njegovog brata, rekla mu je šta je čula, a on je istog trena probudio oca te su zajedno krenuli do tog ugostiteljskog objekta, u kojem je Nenad unajmio sobu. Nažalost, Nenadu nije bilo pomoći – ispričao nam je ovaj mještanin i dodao da se Nenad iz Crne Gore vratio u ponedjeljak.

Sutra sanrana

Nenad Tomaš će biti sahranjen sutra na mjesnom groblju Pušci u Omarskoj. Iza sebe je ostavio oca, majku, brata, sestru, baku i djeda te brojnu rodbinu.

U Centru javne bezbjednosti Prijedor potvrdili su, uz navođenje inicijala, da je N. T. (25) juče ujutro izvršio samoubistvo, pucavši u sebe iz vatrenog oružja, što je potvrđeno i policijskim uviđajem.

Dnevni avaz