aero-klub-osijek-prvenstvo-prijedorcani-drugi-1Proteklog vikenda (17. i 18. septembra) na prostoru Sportskog aerodroma Osijek – Čepin održano je međunarodno takmičenje Otvoreno prvenstvo grada Osijeka u padobranskim skokovima na cilj u organizaciji Padobranske sekcije Aero-kluba Osijek.

Takmičenje se odvijalo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Na Otvorenom prvenstvu grada Osijeka učestvovalo je 11 ekipa sa po 3 člana.

Nastupile su ekipe: Novi Sad 1, Prijedor, Nestro – Banja Luka, Osijek Bijeli, Ćoro – Sombor, Sinj 1, ATJ – Antiteroristička jedinica Lučko, Osijek Bijeli, Osijek Plavi, Sinj 2 i Cumulus Rijeka.

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Ina Gittel iz ekipe Ćoro–Sombor.

Drugo mjesto osvojila je Jadranka Zaradić iz ekipe Osijek Bijeli, dok je bronza pripala Jeleni Vučenović takođe iz ekipe Ćoro-Sombor.

aero-klub-osijek-prvenstvo-prijedorcani-drugi-3U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Željko Žrvnar iz ekipe Cumulus sa izvrsnim rezultatom od samo 4 centimetra iz 8 skokova!

Za ilustraciju koliko je to dobar rezultat treba reći kako je upravo tih dana u SAD (Chicago) na Svjetskim igrama pobjednik bio padobranac koji je u 8 skokova skupio 5 centimetara.

Drugo mjesto osvoji je Ivan Lajić(Prijedor), a treće Aleksandar Cvetković(Novi Sad 1).

Ekipa Novi Sad 1 u sastavu Dragan Bodrožić, Jovo Rikić i Aleksandar Cvetković osvojila je prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Prijedor (Ivan Lajić, Boban Ivetić i Draško Lajić), dok je treće mjesto osvojila ekipa Nestro – Banja Luka (Rade Čajić, Zoran Kovačević i Boban Prodanović).

Ukupni poredak u ekipnoj konkurenciji:
1. Novi Sad 1
2. Prijedor
3. Nestro – Banja Luka
4. Osijek Bijeli
5. Ćoro – Sombor
6. Sinj 1
7. ATJ – Antiteroristička jedinica Lučko
8. Osijek Plavi
9. Sinj 2
10. Cumulus Rijeka
11. Novi Sad 2

osijek031.com/Aero-klub Osijek

aero-klub-osijek-prvenstvo-prijedorcani-drugi-2 aero-klub-osijek-prvenstvo-prijedorcani-drugi-4