boracka organizacija prijedorBoračka organizacija grada Prijedora pozvala je danas građane Prijedora, a posebno Trnopolja i Kozarca, da na inteligentan i razuman način odbace sve huškače i manipulatore željne mržnje, sukoba i tragedije i da ne dopuste da se ikad više narod koristi za obračun i žrtve, a niske strasti, bezobrazluk i ostrašćenost za vlastitu promociju i materijalnu korist.

“Najnoviji tragični događaj – ubistvo dva lica bošnjačke nacionalnosti u Trnopolju, koji je po svojoj osnovi i suštini krivično djelo teškog ubistva, na volšeban i izuzetno grubo politizovan način od strane samozvanog političkog establišmenta iz Kozarca pretvoren je u izborni marketing”, saopšteno je danas iz Boračke organizacije grada Prijedora.

Boračka organizacija grada Prijedora ocjenjuje da se poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Behzad Čirkin “jezikom mržnje, na izuzetno drzak i bezobrazan način,umiješao u policijsku istragu i pokušao da je usmjeri u pogrešnom pravcu prizivajući nacionalne sukobe širih razmjera”.

“Prljajući vlastito gnijezdo, on je sa istomišljenicima po ko zna koji put pokušao razoriti dobre međunacionalne i međuljudske odnose u Prijedoru zarad lične promocije i jeftinih političkih poena”, stoji u saopštenju Boračke organizacije grada Prijedora.

Boračka organizacija grada Prijedora zahvaljuje se MUP-u Republike Srpske, a posebno Centru javne bezbjednosti Prijedor na brzoj, profesionalnoj i odlučnoj akciji i rasvjetljavanju ovog slučaja.

“CJB Prijedor, pored profesionalnog angažmana, pokazuje i izuzetnu strpljivost kad su u pitanju politički marginalci i autisti bez savjesti i morala koji na trivijalan način potcjenjuju sposobnosti i dobre namjere lokalne zajednice i dobronamjernih ljudi u njoj”, navodi se u saopštenju Boračke organizacije grada Prijedora.

Konferenciju za novinare u Kozarcu su 30. jula, nekoliko sati prije hapšenja osumnjičenog za dvostruko ubistvo u Trnopolju, održali poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Senad Bratić iz Novog Grada i Behzad Čirkin iz Prijedora, te odbornik u Skupštini grada Prijedora Nedžad Bešić.

Tom prilikom su objavili otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislavu Jovičiću u kojem traže da istraga o ovom ubistvu bude prioritet, tvrdili da bošnjački narod ne vjeruje MUP-u Republike Srpske zbog toga što je među zaposlenima u ovoj instituciji, kako su naveli, svega 5,7 odsto Bošnjaka, ali i prejudicirali da su zločin počinili Srbi iz Omarske i Gradine.

Osim Bratića, Čirkina i Bešića, pismo ministru Jovičiću potpisali su i svi odbornici bošnjačke nacionalnosti u Skupštini grada Prijedora – Sead Jakupović, Zlatko Škerić, Azra Pašalić i Muharem Murselović, kao i predstavnici Savjeta mjesne zajednice Kozarac Ekrem Hadžić i Anita Hodžić.

Zikrija Krkić /1973/ iz Trnopolja osumnjičen je za ubistvo Muharema Balića /1952/ i Almira Redžića /1966/ iz Trnopolja kod Prijedora koje se dogodilo 28. jula u kafiću “San” u Trnopolju.

SRNA