pavic-viraniGradonačelnik Prijedora Marko Pavić i zamjenik rezidentnog predstavnika UNDP-a Zahira Virani potpisali su danas u Prijedoru sporazum o izgradnji i opremanju dnevnog centra za djecu s posebnim potrebama vrijednog blizu 80.000 KM.

Pavić je rekao da će UNDP projekat finansirati sa 46.000 KM, a grad sa 33.000 KM, da je riječ o humanom projektu i da će djeca sa posebnim potrebam i njihovi roditelji sigurno biti oduševljeni.

“Uskoro će uslijediti nabavka poljoprivredne mehanizacije za naše poljoprivrednike, a vjerovatno će UNDP uskoro raspisati i tender za rekonstrukciju dviju poplavljenih škola u Prijedoru”, najavio je Pavić.

On je podsjetio da UNDP godinama pomaže strateški razvoj Prijedora, kao i da je to organizacija koja je prva pritekla u pomoć kada su Prijedor u maju pogodile poplave.

Virani je izrazila saosjećanje s ljudima Prijedora pogođenim poplavama i čestitala gradskoj vlasti na izuzetno brzoj reakciji u pružanju pomoći sugrađanima u poplavama.

“UNDP je jedna od prvih organizacija koje su pritekle u pomoć i Prijedoru i svim drugim poplavljenim područjima i nastavićemo podržavati i grad i ljude u obnovi nakon poplava”, kazala je Virani novinarima u Prijedoru.

Ona je navela da je današnji ugovor o izgradnji dnevnog centra nastavak dugogodišnje saradnje sa Prijedorom.

“Posebno smo ponosni na ovaj projekta jer će djeca sa posebnim potrebama imati gdje da dolaze, uče, igraju se i odrastaju kao dio šire zajednice”, dodala je Virani.

Zahira Virani danas je započela zvaničnu trodnevnu posjetu poplavljenim lokalnim zajednicama u BiH kojima UNDP pruža podršku u lokalnom razvoju.

SRNA