srna-irb-nove-kreditne-linijeU Prijedoru su danas predstavljene nove kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske koje su namijenjene preduzetnicima i privrednim društvima.

“Novi uslovi kreditiranja podrazumijevaju smanjenje kamatnih stopa za 0,7 procentnih poena po svim kreditnim linijama koje se plasiraju iz sredstava Investiciono-razvojne banke, tako da su sve kamatne stope za privredu od 3,5 do 4,7 odsto”, rekao je novinarima rukovodilac Odsjeka za marketing u Investiciono-razvojnoj banci Igor Bajić.

On je istakao da je novina i dodatno umanjenje kamatne stope za mlade preduzetnike do 35 godina, koja iznosi 0,3 procentna poena, a skraćena je i procedura odobravanja za kredite koji su veći od 500.000 KM.

Bajić kaže da će tokom septembra i oktobra predstavnici Investiciono-razvojne banke dolaziti u opštine i razgovarati sa privrednicima, te da bolju dostupnost kreditnih linija za poljoprivredu i preduzetnike i preduzeća trenutno promovišu za zapadni dio Republike Srpske.

Prezentaciju u Prjedoru organizovali su gradsko Odjeljenje za privredu i poljoprivredu, Agencija “PREDA-PD” i prijedorska kancelarija Područne privredne komora iz Banjaluke.

SRNA
Video – RTRS