glas-sinisa-radoja-krajiski-derbiMeč između Rudar-Prijedora i Borca sam po sebi je derbi, tenzije kod navijača odavno postoje, a kada se u subotu budu sastali u okviru sedmog kola Prve lige RS biće to i borba za lidersku poziciju, što će utakmici dati dodatnu draž.

“Rudari” trenutno imaju dva boda više od Banjalučana koji u Prijedor idu po cijeli plijen i prvo mjesto, a sa ekspedicijom “crveno-plavih” dolazi i Siniša Radoja koji je donedavno uspješno nastupao za tim sa Sane. On je sa Rudarom bio šampion RS i vrlo dobro zna da neće biti lako protiv mlade i talentovane ekipe koju predvodi Zlatko Jelisavac.

– Njihovi rezultati možda predstavljaju malo iznenađenje pošto su dosta promijenili sastav i imaju puno igrača iz omladinskog pogona koji su pokazali da imaju kvalitet. Očekujem zanimljivu utakmicu, pravi derbi, duel u kojem će domaći biti nošeni mladošću i željom da nas pobijede. Međutim, nema razloga za bojazan. Imamo kvalitet i potrebno iskustvo i smatram da možemo odnijeti pobjedu – kazao je Radoja.

On je istakao da visoka pobjeda nad Rudar Prijedorom od 4:0 tokom priprema ne znači mnogo, jer su utakmice za bodove nešto sasvim drugo. Tako će i za njega ovaj meč biti poseban.

– Sigurno da mi neće biti lako, jer me mnogo lijepih uspomena vezuje za vrijeme provedeno u Rudar-Prijedoru. Tamo sam ostvario mnogo kolektivnih, ali i individualnih priznanja, ali trudiću se da to stavim na stranu i doprinesem uspjehu Borca – dodao je Radoja.

On smatra da se nije lako nositi sa pritiskom igranja u Borcu, ali vjeruje da će konačan rezultat biti prvo mjesto.

– Očekivanja su velika, od starta svi žele da se nižu samo pobjede. Međutim, ima dosta kvalitetnih protivnika protiv kojih se ne mogu uvijek ostvarivati trijumfi. Borac je motiv svim ekipama da pružaju maksimum, ali igramo sve bolje. Ova ekipa sigurno može do prvog mjesta, ali sastav je dosta izmijenjen tako da je potrebno vremena da se kockice poslože. Pokazujemo da imamo kvalitet i brzo će doći i bolja igra – istakao je vezni igrač.

Njemu je drago što je Prva liga sve kvalitetnija, jer se samo tako ekipe koje igraju u njoj mogu razvijati i biti još bolje.

– Do toga je došlo ispadanjem naših renomiranih klubova iz Premijer lige. Oni su uticali da se poboljša kvalitet i da druge ekipe ozbiljnije krenu u pripreme. Sa mnogo većim izazovom i željom nastupaju protiv bivših premijerligaša. Smatram da je to dobro, jer je posljednjih godina Prva liga bila u padu kvaliteta. Ovo će uticati da se smanji razlika između nje i Premijer lige. To će mnogo značiti klubovima koji budu upadali u bh. elitu, jer će biti od starta konkurentniji – zaključio je Radoja.

Želi se dokazati u Borcu

Radoja je svojevremeno bio jedan od najboljih juniora Borca, ali do ove sezone nikada nije dobio šansu u prvom timu.

– Povratak u Borac mi znači puno. Mnogo sam vremena proveo u klubovima iz okruženja. Možda sam nepravedno zapostavljen od kluba u kojem sa prošao sve omladinske kategorije, ali uspio sam se vratiti i imam veliku želju da pokažem da mi je tu uvijek bilo mjesto – rekao je Radoja.

Glas Srpske