cjb-prijedor-ministar-lukac-posjetaMinistar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je stanje bezbjednosti na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Prijedor veoma zadovoljavajuće i stabilno i da se nada da će tako ostati i u budućem periodu.

“Ono što slijedi svakako je da moramo da radimo više na opremanju policije, kako u MUP-u tako i u CJB Prijedor, i u narednom periodu ćemo raditi na tome”, rekao je Lukač novinarima u Prijedoru gdje je boravio u redovnoj radnoj posjeti ovdašnjem CJB-u.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić i njegovi saradnici upoznali su ministra o stanju bezbjednosti u prijedorskoj regiji.

“Ocijenili smo ga dobrim i saglasili smo se da smo postigli zadovoljavajuće rezultate rada po svim linijama. Govorili smo o zadacima za naredni period. To su, prije svega, zaštita i prevencija od terorizma, planske aktivnosti za održavanje visokog stepena lične i imovinske bezbjednosti građana i rad na rasvjetljavanju težih krivičnih djela, prije svega ubistava iz prethodnih godina koja su ostala nerasvijetljena”, rekao je Ivanić.

On je izrazio uvjerenje da će im u tom kontekstu u znatnoj mjeri pomoći i novoformirana uprava za borbu protiv organizovanog i teškog kriminaliteta.

“I u okviru CJB Prijedor je formiran štab akcije `Izbori 2016` koji ima zadatak da neprekidno prati stanje bezbjednosti i preduzima sve preventivne mjere kako bi svi događaji u predizbornom periodu, na dan izbora i nakon toga, kao i u vezi sa referendumom, protekli bezbjedno i bez ijednog incidenta”, dodao je Ivanić.

SRNA