rtrs-referendumU lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj formirane su komisije koje već rade na pripremama za referendum. I u prijedorskoj regiji određen je broj glasačkih mjesta, a naredni korak je imenovanje glasačkih odbora.

U gradskoj komisiji za sprovođenje referenduma u Prijedoru je određeno 129 glasačkih mjesta, a danas je održan i sastanak sa svim političkim subjektima grada.

Željko Škondrić, predsjednik gradske komisije za sprovođenje referenduma, kaže da su dobili uvjeravanje svih političkih subjekata da će im pružiti maksimalnu podršku svog članstva.

Kratak vremenski rok za pripremu nije bio problem ni Kozarskoj Dubici. Ovdje će građani moći da glasaju na 40 glasačkih mjesta i putem jednog mobilnog tima. Već sutra dubička komisija ponovo zasjeda.

Ilija Tadić, predsjednik opštinske komisije za sprovođenje referenduma, kaže da će sutra odabrati članove glasačkih odbora.

Slično je i u Kostajnici, gdje je opštinska referendumska komisija pripremila sve što je bilo potrebno. Za 25. septembar određeno je 13 glasačkih mjesta.

Borislav Vukliš, predsjednik opštinske komisije za referendum, kaže da su spremni za sprovođenje referenduma.

Opštinska komisija je održala nekoliko sastanaka i u Novom Gradu i potvrdila prioritete.

Mileva Bogić, predsjednica opštinske komisije za sprovođenje referenduma, kaže da slijede uputstva Republičke komisije i da predstoji da utvrde glasačka mjesta i imenuju odbore.

Mještani Oštre Luke, pored devet redovnih glasačkih mjesta, imaće priliku da glasaju i na jednom glasačkom mjestu za nepotvrđene listiće, ali i putem mobilnog tima.

Referendum treba da bude održan – stav je građana sjeverozapadnog dijela Republike Srpske.

Od 25. septembra velika su očekivanja. Komisije očekuju da će sve proteći kako je i planirano, a građani da će pobijediti glas naroda!

RTRS