rudar prijedor-drina-septembar-plakatFudbaleri Rudar-Prijedora, lidera na tabeli Prve lige Republike Srpske, u derbiju petog kola dočekuju na prijedorskom Gradskom stadionu u subotu od 16.30 časova Drinu, koja je sa prve pozicije „skinula“ Tekstilac Kort.

Poklonicima „najvažnije stvari na svijetu“ u Potkozarju još uvijek je u svježem sjećanju posljednji okršaj ova dva rivala, proljetos, kada su se takmičili u Premijer ligi BiH, a Zvorničani slavili u Prijedoru sa 1:0.

„Rudari sa Sane“ priželjkuju nastavak uspješne serije, jer su nanizali tri uzastopne pobjede.

Šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac neće moći da računa na suspendovanog Ervina Ćatića, pošto je na proteklom gostovanju fočanskoj Sutjesci „pocrvenio“, zbog drugog žutog kartona, kao ni na povrijeđenog Slavena Kovljena, dok se Aleksandar Majdanac oporavio i počeo da trenira, ali, najvjerovatnije, neće biti u kombinaciji za startnu postavu.

-Najvažnije mi je da nastavimo kontinuitet dobrih igara, čime bi potvrdili da imamo kvalitet. Očekujem prije svega da momci imaju pravi pristup i odnos prema dresu kluba čije boje brane. Ne opterećujemo se protivnikom. Znamo da Drina ima odličnu ekipu i da će sigurno jurišati na titulu i povratak u premijerligašku konkurenciju, što je za nas samo dodatni motiv. Jedan od najiskusnijih trenera na ovim prostorima, koga cijenim, Mile Lazarević, dobro ih je ukomponovao. Posebno je zapažen „vezni red“, koji predvode Danijel Ćulum i kapiten Aleksandar Kikić, u napadu imaju Stefana Stojanova, dobro je znano koliko može Enes Brčkalić, a pravo nastupa stiče i sigurno jedan od najboljih igrača u eliti Srpske, Dejan Rašević. Želimo da pred našom publikom odigramo kvalitetno i hrabro, a ko bude bolji neka pobijedi, u vjerujemo, pravom fudbalskom ambijentu – naglasio je Jelisavac.

RUDAR-PRIJEDOR:
Ne.Petrović, Davidović, No.Petrović, Marić, Milinković, Burazor, Vojnović, Šakić, Rokvić, Jaćimović, Gavranović
Trener: Zlatko Jelisavac

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com