np kozara (1)Na osnovu člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 41/03), Odluke Vlade Republike Srpske o utvrđivanju standarda i kriterijuma za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Nacionalni park “Kozara” Prijedor, broj: 04/1-012-2-1769/16, od 28.7.2016. godine, i Odluke Vlade Republike Srpske o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Nacionalni park “Kozara” Prijedor, broj: 04/1-012-2-1770/16, od 28.7.2016. godine, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske raspisuje

JAVNI KONKURS
za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Nacionalni park “Kozara” Prijedor

I – Raspisuje se Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Nacionalni park “Kozara” Prijedor.

II – Opis poslova
Direktor rukovodi Ustanovom, predstavlja i zastupa Ustanovu i odgovoran je za zakonitost njenog rada, te vrši i ostale poslove propisane Statutom Ustanove.

III – Mandat
Direktor Ustanove imenuje se na period od četiri godine.

IV – Opšti uslovi:
1. da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine,
2. da je stariji od 18 godina,
3. da nije otpušten iz državne službe na osnovu disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini ili entitetima, u periodu od (3) tri godine prije dana objavljivanja Konkursa,
4. da nije osuđivan za krivično djelo, privredni prestup ili prekršaj za povredu propisa o privrednom ili fi nansijskom poslovanju koji ga čini nepodobnim za obavljanje dužnosti u navedenoj ustanovi,
5. da se protiv njega ne vodi krivični postupak,
6. da se na njega ne odnosi član IX stav 1. Ustava BiH i
7. nepostojanje sukoba interesa.

V – Posebni uslovi:
1. visoka stručna sprema (VII stepen),
2. najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima i 3. da ima stručno znanje iz oblasti zaštite, razvoja i upravljanja nacionalnim parkom.

VI – Sukob interesa
Kandidati ne mogu obavljati dužnost, aktivnosti ili biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa, kako je to propisano Zakonom o sprečava- nju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 73/08 i 52/14).

Kandidati ne mogu biti lica koja su na funkciji u političkoj stranci, kako je to propisano članom 5. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj
41/03).

VII – Uz prijavu na Javni konkurs, kandidati su dužni dostaviti dokaze (originali ili ovjerene foto-kopije) o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, i to:
– kratku biografi ju,
– diplomu o završenoj stručnoj spremi,
– uvjerenje/potvrdu o radnom iskustvu na rukovodećim poslovima,
– uvjerenje o državljanstvu,
– uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak (da nije starije od tri mjeseca),
– foto-kopiju lične karte,
– ponuđen program rada Nacionalnog parka “Kozara”,
– za dokaze iz odjeljka IV – Opšti uslovi t. 3, 4, 6. i 7. kandidati su dužni da dostave potpisane i od strane nadležnog organa ovjerene pisane izjave.

Svi kandidati koji ispunjavaju uslove iz Javnog konkursa biće pozvani na intervju. Nakon što bude obaviješten o izboru, izabrani kandidat je dužan dostaviti uvjerenje da nije osuđivan (ne starije od tri mjeseca) u roku od sedam dana od dana obavještenja o izboru.

VIII – Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u dnevnom listu “Glas Srpske” i u “Službenom glasniku Republike Srpske”. Ako Javni konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte, na adresu: Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Trg Republike Srpske broj 1, Banja Luka, sa naznakom: Komisija za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Nacionalni park “Kozara” Prijedor.

Broj izvršilaca: 1
Datum isteka: 08.09.2016
Datum objave: 26.08.2016