fk omarska-sasa cadjo (1)Fudbalski klub Omarska imao je u ponedjeljak posebnog gosta.

Naime, u posjetu ovom uzornom sportskom kolektivu stigla je “bronzana” olimpijka, košarkašica Saša Čađo.

Tom prilikom predsjednik kluba Svetozar Krecelj je ovoj mladoj Banjalučanki uručio godišnju kartu, zastavicu kluba i buket cvijeća.

Kako su naveli iz FK Omarska, Saša Čađo je sve oduševila svojom spontanošću i neposrednošću, a posebno najmlađe naraštaje kluba i mještane koji su iskoristili priliku da sa njom naprave fotografije za uspomenu.

Sjajna košarkašica je svima izašla u susret i prepričavala događaje sa Olimpijskih igara, kako one sa terena, tako i dešavanja u olimpijskom selu, susrete sa najvećim sportistima svijeta.

fk omarska-sasa cadjo (3)Inače, Čedomir Čađo, otac reprezentativke Srbije, u Odbrambeno-otadžbinskom ratu je bio komandant jednog bataljona iz Omarske i dosta je vezan za ljude iz ovog potkozarskog mjesta.

-U poslijeratnom periodu je redovno dolazio na druženja u Omarsku, a sa njim je često bila najstarija kćerka Saša koja je posebno zavoljela sadašnjeg prvog čovjeka kluba Svetozara Krecelja, pa je na njegov poziv rado stigla u posjetu – potvrđeno nam je iz FK Omarska.

Iz drugoligaša Republike Srpske su se “bronzanoj” olimpijki zahvalili za dolazak u njihov kolektiv, kao i za svu radost koju nam je svima priredila u posljednje dvije godine sjajnim nastupima za reprezentaciju Srbije i osvajanjem titule evropskih prvakinja i trećeg mjesta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

-Zaista je čudesno za sve sportiste, i na najnižem i na najvišem nivou, rukama dodirnuti olimpijsku medalju, a sretnici u Omarskoj su to imali priliku zahvaljujući Saši Čađo – kažu u klubu.

Na kraju, iz FK Omarska poručuju „bronzanoj“ olimpijki, „Saša, hvala ti i želimo ti još mnogo uspjeha ubuduće“.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska

fk omarska-sasa cadjo (2)