atv-pavic-1 na 1Marko Pavić, predsjednik DNS-a, rekao je da je ova stranka inicirala zaustavljanje prodaje Rudnika željezne rude “Ljubija”. On je tokom gostovanja u emisiji “1 na 1″ Alternativne televizije potvrdio da rudnik nije prodan na inicijativu DNS-a a da su to koalicioni partneri prihvatili.

“Sada ću prvi puta reći da je to DNS inicirao i da su to koalicioni partneri prihvatili i prvi put rudnik nije prodan upravo na inicijativu DNS-a a prihvatanje koalicionih partnera. Sada su još razgovori u toku. Kada dođe neki prijedlog ja ću reći stav DNS-a. Nećemo lako odustati od svojih principa. Mi ne gledamo cijenu, mi gledamo da ‘Ljubija’ dugoročno radi i da zaposlimo još radnika”, rekao je Pavić za ATV.

Napominje da je to političko pitanje i da je opozicija u ovom slučaju željela iskoristiti nezadovoljstvo sindikata i organizovati proteste u Prijedoru koji nisu uspjeli.

“Koalicioni partneri DNS-a znaju naš stav oko rudnika, izričito ga znaju. Trenutno nisam za prodaju rudnika i jednom je ta prodaja odgođena”, dodao je Pavić i napominje da još nema uvijek nema prijedloga Vlade i zato nema još u javnosti stava DNS-a.

“DNS prije svega misli na građane Prijedora i ti građani kao i sindikat i poslovodstvo ‘Ljubije’ znaju da DNS neće povući ni jedan potez na štetu Prijedora”, rekao je Pavić.

ATV BL