mira-vukovar-prijateljska (1)Poslije sedmodnevnog boravka na Mrakovici, rukometašice „Mire“ nastavile su treninge u dvorani „Mladost“ u Prijedoru i počele su da rade sa loptom te su odigrale prvu test utakmicu.

Pripremajući se za naredno prvenstvo Premijer lige BiH i svoje prvo učešće u nekom od evropskih takmičenja, pošto će ove jeseni nastupati u Čelendž kupu, savladale su u prijateljskoj međunarodnog utakmici ekipu ŽRK „Vukovar“ iz istoimenog grada Hrvatske rezultatom 34:27.

Najefikasnije igračice susreta koji je označio i početak saradnje dva kluba, bile su iz redova Prijedorčanki, Dunja Kunovac i Nevena Lukač, sa po osam postignutih golova, dok su se u sastavu člana „Sjeverne“ grupe drugoligaškog ranga sujsedne zemlje istakle Ana Damjanović i Anita Miškić, upisavši se po šest puta u listu strijelaca.

-Samo smo posljednja četiri dana radili loptom. Zadovoljna sam odbranom u ovom meču, ali napad nije bio na zadovoljavajućem nivou jer još uvijek nemamo pravi „osjećaj“ za loptu i malo su nam „teške“ noge. Imali smo dosta promašenih „zicera“ ali to je i razumljivo. Mogu biti zadovoljna kondicijom igračica jer su izdržale jak tempo tokom cijele utakmice – rekla je Ljubica Ivetić, trener ŽRK „Mira“.

Ona je dodala da je meč sa Vukovarkama početak saradnje sa ovim klubom a Prijedorčanke će u Hrvatskoj gostovati krajem januaru na njihovom tradicionalnom turniru.

Inače, na ovom meču su opravdano izostale Azra Bašanović, Sanja Vukman i Dragana Dojčinović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-vukovar-prijateljska (2) mira-vukovar-prijateljska (3) mira-vukovar-prijateljska (4)