avaz-trnopolje-ubistvoDva lica iz Trnopolja kod Prijedora čiji su inicijali B.M. i R.A. su ubijena, a njihova tijela pronađena su u kafiću “San” u Trnopolju, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Tijela ubijenih u kafiću u Trnopolju zatekao je muškarac čiji su inicijali R.I. koji je sinoć u 23.35 sati prijavio slučaj policiji u Kozarcu.

Preduzimaju se potrebne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela teško ubistvo i pronalaska izvršioca krivičnog djela.

Kako saznajemo riječ je o dvojici Bošnjaka, Muharemu Baliću i Almiru Redžiću.

– Na podu kafane pronašao ih je vlasnik tog ugostiteljskog objekta Irfan Redžić. On se oko 23,35 obratio policiji u Kozarcu, potvrdio je na vanrednoj pres-konferenciji Radomir Dukić, načelnik krim policije CJB Prijedor.

Prema prvim informacija ubijeni Balić i Redžić bili su sami u kafani “San”. Vlasnik ih je tamo oko 22 sata ostavio dao im je ključ, i rekao im kad završe da mu ključ ubace kroz prozor.

Kako sazanejmo u jednom trenutku je čuo dva rafala koja dopiru iz pravca kafane u kojoj je ugledao šokantan prizor.

Policija je sinoć nakon dojave saslušala više lica u potrazi za ubicom. Ovo krivično djelo je okarakterisano kao teško ubistvo.

Po nezvaničnim informacijama, Balić je austrijski penzioner, dok je Redžić od ranije poznat policiji. Od noćas kada je vlasnik kafića prijavio ubistvo traju saslušanja određenih osoba.

Pred kafanu se u jednom trenutku se parkirao bijeli automobil nepoznate marke koji se ubrzo nakon rafala udaljilo.

Ubijeni Muharem ležao je blizu vrata, a Almir unutra kod frižidera i on je najvjerovatnije ubijen s leđa.

Redžićeva porodica kaže da on nikom ništa nije dugovao, ali da su drugi ljudi bili njemu dužni manje svote novca.

Muharem je bio penzioner koji je živio sa nepokretnom suprugom.

U Trnopolju vlada strah i panika. Niko ne zna šta bi mogao biti motiv ubistva.

Nedžib Redžić, otac ubijenog Almira Redžića ispričao je za RTRS da njegov sin nije imao problema ni s jednom osobom.

Komšije su ispričale da su ubijeni Balić i Redžić, nakon bajramskog slavlja s porodicama svratili u lokalni ugostiteljski objekat, a nešto prije ponoći mještane su uznemirili rafalni pucnji. RTRS je, pozivajući se na nezvanične podatke, javio da je Redžić prije proteklog rata ubio suprugu zbog čega je izdržavao višegodišnju zatvorsku kaznu.

MUP RS: Motiv za sada nepoznat

U MUP-u RS saznajemo da se do pronalaska ubice ili ubica ne može govoriti o motivu ovog dvostrukog ubistva.

Međutim, policijska istraga je kao motiv isključila eventualno koristoljublje ili vjersku ili nacionalnu mržnju, potvrđeno
je u MUP-u RS.

Dnevni avaz