ars kozara-najavaŽiri umetničke laboratorije u prirodi Ars Kozara, koja će sedmi put biti održana krajem avgusta u Nacionalnom parku Kozara, odabrao je 13 ovogodišnjih učesnika na osnovu konkursa.

Za sedmo izdanje land art/art in nature laboratorije Ars Kozara odabrani su: Goran Čupić, Aleksa Gajić, Miodrag Jović, Aleksandra Kukoljac, Bojan Matović Fligler, Melita Matović Fligler, Irena Mirković, Davor Paponja, Bojana Radenović, Vladimir Sekulić, Danka Terzić, Suzana Vulović i Berina Verlašević.
Žiri su činili Irfan Hošić, Igor Bošnjak i Mladen Bundalo, a odlučio je jednoglasno, objavili su organizatori.

Sedmo izdanje Ars Kozare biće održano od 23. do 31. avgusta na lokalitetima Mrakovica i Glavuša u okviru Nacionalog parka “Kozara”, u organizaciji likovnog udruženja Tač.ka iz Prijedora.

Budući da je Ars Kozara otvorenog karaktera, svi su dobrodošli da se pridruže organizatorima i učesnicima u praćenju realizacije selektovanih umetničkih projekata, razgovorima, diskusijama i prezentacijama.

Ars Kozara prati ideju pokreta umetnost u prirodi (Art in Nature) koji je doživeo ekspanziju 90-ih godina 20. veka. Ideja tog pokreta je stvaranje umetničkih radova u prirodnom okruženju i najvećim delom od materijala nađenih u prirodi. Tako i Ars Kozara, osim klasičnih instalacija i skulptura, proširuje polje interesovanja i na eksperimente šireg interdisciplinarnog polja koje obuhvata i umetnost koncepta, video-umetnost, relacionu umetnost, fotografiju, kritičke tekstove, eksperimentalnu poeziju, istraživački rad…
SEEcult.org