srna-galerija 96-izlozba bosnic (1)U “Galeriji 96” u Prijedoru večeras je otvorena izložba ciklusa od 24 slike koji je autor, banjalučki slikar Nebojša Bosnić nazvao “Kratka priča o gospođi Klaudiji i prijateljicama”.

Izložbu je otvorio direktor Galerije Tihomir Ilijašević koji je istakao da je riječ o izuzetnom slikaru.

“Kod autora se slilo sve što je trebalo – nježnost, produhovljenost i psihološki momenat, jer su slike Nebojše Bosnića prelijepa kombinacija literarnog, psihološkog i likovnog koji kao kod svih istinskih umjetnika dominiraju”, rekao je Ilijašević.

On je dodao da je njegov umjetnički pristup idealan način da predstavi svoje ispisnice i gospođu Klaudiju: svedena lica u jednoj boji s malo crteža i mnogo dekorativnih elemenata na odjeći.

Bosnić je rekao da prvi put izlaže u Prijedoru i dodao da je riječ o slikama različitog formata rađenim tehnikom ulje na platnu i o ciklusu figuracije.

“To su ženski portreti i taj fleš-momenat, odnosno psihološki momenat svakog lika ponaosob”, rekao je Bosnić.

Nebojša Bosnić slikarstvom se bavi od 18. godine i do sada je imao više samostalnih izložbi u BiH, Hrvatskoj i Italiji. NJegove slike Prijedorčani će moći da pogledaju do 20. septembra.

SRNA

srna-galerija 96-izlozba bosnic (2) srna-galerija 96-izlozba bosnic (3) srna-galerija 96-izlozba bosnic (4) srna-galerija 96-izlozba bosnic (5) srna-galerija 96-izlozba bosnic (6)