srna-snsd prijedor-tadicPredsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Prijedoru Drago Tadić rekao je da ova stranka očekuje da broj odbornika u lokalnoj skupštini bude povećan sa sedam na devet i da će na predstojećim izborima imati oko 10.000 glasova.

“Očekujemo da ćemo zajedno sa DNS-om omogućiti jaku skupštinsku većinu koja će nastaviti započete programe infrastrukture, zapošljavanja, aktiviranja uz pomoć Vlade Republike Srpske i Rudnika željezne rude, `Impra` i još nekih stvari koje su bitne za Prijedor”, rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

On je dodao da ta očekivanja nisu bez osnova, s obzirom na sve ono što je urađeno u Prijedoru i na koaliciju koja funkcioniše od 2000. godine kada riječ o ove dvije partije.

Tadić je rekao da se odbornička lista SNSD-a sastoji od poznatih imena i stručnjaka, te da je on nosilac liste.

On je potvrdio da je prema koalicionom sporazumu sa DNS-om i SP-om zajednički kandidat za gradonačelnika Milenko Đaković iz DNS-a, dok ostali partneri idu sa svojim odborničkim listama.

“Naš cilj je, a to je i ono najvažnije što smo uspjeli u Republici Srpskoj, da ova koalicija ima svoje zajedničke kandidate i na taj način želi da da poruku da ona funkcioniše i na republičkom i lokalnom nivou”, rekao je Tadić.

On je dodao da smatra da to nije njihova slabost već prednost da mogu da se dogovore i ujedine u vezi sa najvažnijim stvarima.

“Po tom koalicionom sporazumu SNSD će nakon izbora imati pravo da predloži kandidata za neku od tri preostale funkcije i jedna od njih će pripasti nama”, naglasio je Tadić.

Povodom izjave potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka a koji je prije nekoliko dana prilikom posjete Prijedoru rekao da postoje određeni problemi u Gradskom odboru SNSD-a budući da ta stranka nema svog kandidata za gradonačelnika, Tadić je istakao da je “očigledno da Crnadak nije bio u Prijedoru protekle četiri godine”.

“Da je bio onda bi valjda znao da je njegov predsjednik Opštinskog odbora u Prijedoru bio u mandatu od četiri godine potpredsjednik Skupštine grada i da su njihovi odbornici podržavali, odnosno bili u koaliciji sa nama i da smo radili na projektima u proteklom periodu”, rekao je Tadić.

On je dodao da bi bilo korektno da Crnadak kaže šta misli o tome, a Savez za promjene pozvao da iznese svoje program i šta je to što treba mijenjati u Prijedoru.

SRNA