rtvpd-zrijebanje-izbori predstavljanjeTokom trajanja izborne kampanje za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, koja počinje 2. septembra 2016, Radio-televizija Prijedor će obezbijediti ravnopravno predstavljanje za političke subjekte registrovane na teritoriji grada Prijedora, kao i za kandidate za gradonačelnika grada.

Svim političkim subjektima obezbijeđeno je neposredno obraćanje, bez novčane naknade, pod istim uslovima u trajanju 3 minuta po političkom subjektu, dok će kadidati za gradonačelnika na raspolaganju imati 5 minuta.

Po pravilima Regulatorne agencije za komunikaciju BiH, svim političkim subjektima obezbijeđeno je plaćeno političko oglašavanje u trajanju od 30 minuta sedmično.

Snimanje predizborne poruke biračima biće obavljeno u studiju RTV Prijedor, svakim radnim danom u 13 časova, prema redoslijedu koji je odlučen žrijebanjem.

Izborna hronika će biti emitovana svakim radnim danom u 23.30.

Izvještaji sa pres konferencija i javnih tribina će takođe biti emitovani u našim informativnim emisijma a biće objavljeni i u “Kozarskom vjesniku”.

Rezultati žrijeba biće objavljeni u narednom broju Kozarskog vjesnika, koji će se u prodaji naći u petak, 26. avgusta.

RTV Prijedor