rudar prijedor-borac samac-rezultat (6)Rudar-Prijedor je u prvenstvu Prve lige Republike Srpske savladao šamačkog Borca sa 3:1.

Ovaj susret „izrodio“ je u junaka golmana domaćih Nemanju Petrovića, koji je pri rezultatu 2:1 u 83.minuti odbranio penal Zoranu Brkoviću, a i u finišu prvog poluvremena kod 1:0 u jednom napadu rivala, dva puta odlično intervenisao.

Treba napomenuti da je ovaj vrijedni mladić za prvi tim debitovao još 1.oktobra 2011.godine u 9.kolu prvenstva Premijer lige BiH protiv Sarajeva (1:2) zamijenivši povrijeđenog Bojana Tripića i ostao nesavladan, ali je tek u posljednjem meču prošlog proljeća u duelu sa mostarskim Veležom (4:0) šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac odlučio da mu pruži pravu priliku.

rudar prijedor-borac samac-izvjestaj (4)-Iskreno, znali smo da će ova utakmica biti jako teška za nas, što se i ispostavilo na terenu. Borac ima iskusan tim. Nerijetko se dešava da se promaše tolike šanse, kao što ih mi imali, a onda se dovede utakmica i njen ishod u pitanje. Najvažnije je da je ova mlada ekipa „uspjela“ da se digne, pošto je Petrović odbranio taj kazneni udarac, pa je samo nedostajao taj treći gol da se posao privede kraju. Smatram da su momci pobjedu i zaslužili, mogla je da bude i ubjedljivija – naglasio je Jelisavac.

I zaista, iako Šamčani ne moraju biti pravo mjerilo, bar na osnovu „mršavog“ bodovnog učinka na startu, odavno „rudari sa Sane“ nisu protiv nekog rivala bili tako dominantni po igri.

Mada su proljetos „rođene“ ubjedljivo savladali nisu djelovali tako moćno.

rudar prijedor-borac samac-rezultat (2)Prije 9.minuta kada je Stefan Gavranović „načeo“ mrežu gostiju mogli su im zatresti mrežu.

Još jednom se ispostavilo da je „prva violina“ u orkestru „plavo-žutih“ Bojan Burazor, koji je i u proteklom meču u Vojkovićima pogodio cilj u okršaju sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva, a trijumf je potvrdio Ognjen Davidović.

-Tek sada, kada smo „ovjerili“ pobjedu nad Slavijom, ona dobija na težini. Mnogo mirnije, psihološki stabilniji bez pritiska, možemo da nastavimo takmičenje. Bili smo bolji od Šamčana, vjerujem da su i naši vjerni navijači otišli zadovoljni kućama. Trudićemo se da i dalje, kao i u ovom okršaju, izgaramo do kraja, bez obzira na rezultat – rekao je Gavranović, koji je zajedno sa Ognjenom Jaćimovićem u vrhu napada pravio presing na goste, dosta trčao i bio stalna prijetnja ka gol protivnika.

Iako je igrao manje od pola sata priključio im se u istom ritmu i Ervin Ćatić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-borac samac-rezultat (1)