pod lupom prijedor (1)Koalicija “Pod lupom” poziva se građane BiH da se prijave da budu nestranački posmatrači na predstojećim lokalnim izborima.

Tim povodom na Trgu Majora Zorana Karlice u Prijedoru organizovali su akciju podjele promotivnog materijala.

Vesna Deretić iz Prijedora tokom proteklih Opštih izbora bila je angažovana kao nestranački posmatrač ispred Koalicije “Pod lupom”.

Obaveza nestranačkih posmatrača je da prijave sve nepravilnosti tokom predizborne kampanje i na sam dan izbora, ističe Vesna i poziva sve građane BiH da se u što većem broju odazovu ovoj akciji.

-Pozivam sve punoljetne građane da se prijave i za vrijeme Lokalnih izbora da posmatraju. Tokom prošlih izbora nije bilo mnogo nepravilnosti – kaže Deretićeva.

pod lupom prijedor (2)Cilj Koalicije “Pod lupom” jeste da na predstojećim izborima angažuje oko 3.000 nestranačkih posmatrača. Zato će ulične akcije biti organizovane u 42 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.

-Osim što se građani mogu prijaviti da budu nestranački posmatrači, oni mogu i da saznaju informacije o izbornim nepravilnostima – rekla je Nataša Čavka, regionalni koordinator Koalicije „Pod lupom“.

Rok za prijavu posmatrača je 7.septembar.

Osim na uličnim akcijama, svi zainteresovani mogu se prijaviti i besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05.

Pomenute akcije dio su projekta “Izgradnja sistema i odgovornosti u izborima”, koji finansira Evropska unija i Američka agencija za međunarodni razvoj.

ELTA HD
Foto – Koalicija “Pod lupom”

pod lupom prijedor (3) pod lupom prijedor (4)