szp-beric-crnadak-izborni stab (1)Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izjavio je danas da je predizborna kampanja u Prijedoru za lokalne izbore krenula odlično i da očekuje izuzetno dobar rezultat i PDP-a i Saveza za promjene, kao i pobjedu zajedničkog kandidata za gradonačelnika Dušana Berića.

“U uvodu izbora u Prijedoru vidjeli smo da prvi put u svojoj istoriji SNSD nema kandidata, čime je pokazao slabost i dokaz da njihova organizacija ovdje ima problema”, rekao je novinarima Crnadak, koji je u Prijedoru prisustvovao sastanku Izbornog štaba Saveza za promjene sa kandidatima i nosiocima lista i sa rukovodstvom prijedorskog PDP-a.

Crnadak je ocijenio da je, nakon odustajanja od kandidature aktuelnog gradonačelnika Marka Pavića, sigurno da je blok koji je suprotstavljen Savezu za promjene “u prilično velikim problemima”.

szp-beric-crnadak-izborni stab (4)“Mi očekujemo da će narod konačno, kao što će to biti u Banjaluci i nekim drugim gradovima, i u Prijedoru poslati koaliciju okupljenu oko SNSD-a i DNS-a na odmor, a da ćemo mi dobiti priliku da uradimo potrebne promjene u Prijedoru”, rekao je Crnadak.

On je naglasio da, osim što očekuje pobjedu zajedničkog kandidata za gradonačelnika, očekuje i najbolji rezulat koji je PDP ikada ostvario u Prijedoru.

“Imali smo namjeru da se danas sastanemo i sa ambasadorom Kine u BiH u preduzeću `Prijedor-putevi` u vezi sa jednom investicijom koja je u toku i dogovorili smo da to bude nakon što bude formirano zajedničko preduzeće i kada investicija bude ozvaničena jer će to tada imati mnogo veći efekat, prije svega da pošaljemo poruku i za nove investicije iz Kine i u Prijedor i u Republiku Srpsku i BiH”, rekao je Crnadak.

szp-beric-crnadak-izborni stab (5)Crnadak je rekao da će se 25. septembra glasati na referendumu u Republici Srpskoj i da u vezi sa tim “ne treba praviti nikakvu veliku gužvu”.

“Svi već znamo da mi želimo i uvijek ćemo slaviti Dan Republike i nakon toga se treba okrenuti lokalnim izborima i nastaviti proces promjena koji je počeo prije četiri godine na lokalu”, rekao je Crnadak nakon sastanka sa zajedničkim kandidatom Saveza za promjene za gradonačelnika Prijedora Dušanom Berićem.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com