selo veselo 2016-finale (1)Finalna kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo 2016“, u okviru „Kulturnog ljeta“ grada Prijedora, održana je ove nedjelje, 21. avgusta, u Rakelićima.

U višečasovnom programu, brojni posjetioci pratili su nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu.

Najuspješnija je bila ekipa Orlovače, koja je pobjedila u bacanju kamena s ramena i trčanju u vrećama, druga je ekipa Miske Glave, najuspješnija u poljoprivrednom kvizu i nabacivanju obruča, treće mjesto zauzeli su Rakelići, pobjednici u navlačenju konopca, dok je četvrta ekipa Brezičana.

Priznanja i pobjednički pehar ekipama je uručio zamjenik gradonačelnika Milenko Đaković, koji je podsjetio na veliki značaj ove manifestacije, čiji je cilj oživljavanje i unapređenje društvenog života u našim selima.

selo veselo 2016-finale (3)U kulturno-umjetničkom programu nastupilo je KUD „Saničani“, folklorna sekcija „Orlovača“, mažoretkinja Aleksandra Kutlača, pjesnikinja Radojka Aleksić Nešić, frulaš Branko Bilbija, izvorne grupe, narodni umjetnici i vokalni solisti.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, a prijatelji su bili „Autotransport“ Prijedor i samostalni prevoznici „Goronja“, „Draženko“ i „Vujasin“.

„Selo veselo“ je i ove godine okupilo 16 prijedorskih sela, nekoliko stotina učesnika i brojne gledaoce, što je čini jednom od najmasovnijih manifestacija „Kulturnog ljeta“.

Saša Goronja

selo veselo 2016-finale (2) selo veselo 2016-finale (4) selo veselo 2016-finale (5) selo veselo 2016-finale (6) selo veselo 2016-finale (7) selo veselo 2016-finale (8)