prijedor-borac-prijateljska-avgust (1)Pripremajući se za naredno prvenstvo Premijer lige BiH, rukometaši Prijedora su i u trećoj provjeri poraženi, drugi put od Borac m:tela.

U Banjaluci je bilo (22:37), a sada sa nešto manjom razlikom, ali zasluženo, 23:35(11:21).

Domaći su prvi gol postigli tek u 8.minuti, smanjivši na 1:4, ali mora se reći da je rival u prvom poluvremenu imao među stativama izvanrednog golmana Damira Efendića, pošto je do odmora „nanizao“ čak 14 odbrana.

-Banjalučani „gaze“ i njihov kvalitet se ne može dovesti u pitanje. Mi smo malo i umorni. Previše smo primili golova iz njihove brze kontre. Kod 10:5 u korist rivala trebali smo da „uhvatimo priključak“, a kad damo gol, pimimo ga za pet-šest sekundi. Iskreno, nismo još ni kompletirali redove, biće „rezova“, mogućih odlazaka, ali i pojačanja. „Tanki“ smo za izazov ukoliko ispada pet timova – rekao je trener Saša Babić.

prijedor-borac-prijateljska-avgust (2)Po njegovima riječima ne bi se smjele ponavljati situacije iz prethodne sezone, kada nije bilo dovoljno igrača za „rotaciju“.

Upravo je primjer bilo i ovo odmeravanje snaga, u kojem nije mogao da računa na povređene Srđana Savića, Sandra Popovića i Dejana Jankovića.

-Znam da ekipa domaćina nije bila kompletna, što je svakako jedan važan momenat. Sigurno je da smo u ovom trenutku kvalitetniji, određujemo pripreme kako treba i trudimo se da već ulazimo u takmičarski ritam u ovim utakmicama, što je najvažnije. Odigrali smo fer, ali i čvrst meč i dobro je što se igrači nisu štedili. Prijedoru želim da spremno dočeka borbe za bodove – naglasio je strateg Borac m:tela Ratko Đurković.

RK Prijedor: RK Borac m:tel 23:35(11:21)

Prijedor
Sportska dvorana „Mladost“
Gledalaca: 30
Sudije: Marinko Anušić i Predrag Bucalo (obojica iz Prijedora)
Sedmerci: Prijedor 5(4), Borac m:tel 4(4)
Isključenja: Prijedor 8 minuta, Borac m:tel 14 minuta

PRIJEDOR:
J.Radaković 1, Balaban, A.Miljuš 3, Kaurin 2, M.Miljuš 1(1), M.Radaković, Šerbula 1, Lukajić 3, Kecman 2, Bajić 7(3), Galfi, Jovanović 4, Topić, Babić-10 odbrana, Knežević, Đuričić

BORAC m:tel:
Beširević-2 odbrane, Ćelić 1, Šešić, Daničić 3, Majkić 5(2), Memić 4, Hercegovac 4, Marković, Telen 2, Nježić 3, Grahovac, Đurđević 5(1), N.Knežević 2, L.Knežević, Lukić 2(1), Efendić-19 odbrana

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-borac-prijateljska-avgust (3) prijedor-borac-prijateljska-avgust (4) prijedor-borac-prijateljska-avgust (5) prijedor-borac-prijateljska-avgust (6) prijedor-borac-prijateljska-avgust (7) prijedor-borac-prijateljska-avgust (8)