sladjan janjanin-bokserNakon mečeva u Evropi, Africi i Sjevernoj Americi, prijedorski bokser Slađan Janjanin okušaće se i u Aziji.

Naime, srednji od trojice braće boksera iz porodice Janjanin, koji je dobio i nadimak “Afrički kralj”, u subotu (20.avgusta) će u Antaliji (Turska) odmjeriti snage sa Gruzijcem Levanom Bendelianijem.

-Radi se o jednoj gala bokserskoj reviji u poznatom turskom ljetovalištu. Meč nije za titulu već je revijalnog karaktera, ali moj pristup je maksimalno ozbiljan. Boriću se u srednjoj kategoriji do 72,5 kg protiv mnogo iskusnijeg protivnika koji je od mene stariji čak 12 godina. Međutim, bez obzira na sve, u mojim mislima je samo nova pobjeda – kaže mladi Prijedorčanin.

On dodaje da će ovo biti već četvrti kontinent na kojem nastupa, a nakon Evrope i Afrike želi „osvojiti“ i Aziju.

-Zahvaljujem se menadžeru Daliboru Banu jer je dogovor za ovaj meč išao „preko njega“ kao i svom vjernom sponzoru Miši Šormazu i njegovoj firmi „Limikom“ koji me i ovaj put prate u mojim nastojanjima da se još više približim najboljim svjetskim bokserima i borim se za svjetske titule – istakao je Janjanin.

sladjan janjanin-montreal (4)Njegov dosadašnji bilans u karijeri je 17 pobjeda (15 nokauta) i samo 1 poraz

Kako smo nezvanično saznali, zahvaljujući svojim pobjedama, te odličnom utisku koji je ostvario u jedinom porazu u profesionalnoj karijeri, Slađan bi do kraja godine trebao ponovo dobiti priliku da se bori „preko bare“.

Kada će to biti ostaje da vidimo, ali sigurni smo da mladi Prijedorčanin svojim pristupom „plemenitoj vještini“ to sigurno zaslužuje.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Slađan Janjanin

vece boksa-braca janjanin (12) box-noc ratnika (13) box-noc ratnika (14)