dobro jutro komsija 3-foto (1)Nakon velike popularnosti prva dva dela filma „Dobro jutro komšija“, snimljen je i treći.

Početkom septembra će biti završena montaža i postprodukcija, a premijera se očekuje odmah nakon toga.

Film je, kao i prethodna dva dela, sniman na seoskom imanju kod Orlovaca i u Prijedoru. Uloge tumače Željko Kasap, Aleksandar Stojković, Dean Batoz, Mirela Predojević, Radenka Ševa, Tatjana Binjaš, Gordana Milinović i Amir Škrgić.

– Za snimanje smo izabrali staru lokaciju zbog jeftinijeg, lakšeg i bržeg snimanja, a i kuće su zaista komšijske – jedna do druge. Nekoliko scena snimano je u centru Prijedora. Ovaj put, zbog obaveza u Pozorištu Prijedor, nisam preuzeo rediteljsku palicu, već je za to bio zadužen Mladen Marijanović – rekao je Kasap.

Treći deo je nastavak na prethodnu priču, s tim da će se, otkriva on, jedan od glavnih likova sada oženiti po drugi put.

– Publika voli domaći humor, neopterećen politikom. Komšije iz ovog filma možete naći gotovo u svakom selu i gradu naše države. Ostvarenje je jednostavno, pitko. Nismo zalazili u filozofiju, već smo običnog čoveka prikazali u nekim neobičnim situacijama – naveo je Kasap.

dobro jutro komsija 3-foto (2)Film je i ovaj put rađen u produkciji Televizije Prijedor i BN Televizije. Jedan od glavnih sponzora bila je Banjalučka pivara sa brendom Nektar, a mnogo su pomogli i mali privrednici.

– Mislim da su na BN TV oba dela do sada reprizirana bar dvadesetak puta, ali najviše pregleda imamo na „YouTubeu“ – za oba dela oko 10 miliona pregleda – ističe Kasap.

Film su, kaže, radili sa skromnim budžetom. Jedan dan snimanja ostvarenja „Turneja“, prema njegovim rečima, koštao je oko 30.000 evra, dok je prvi deo „Dobro jutro komšija“ kompletan snimljen za 5.000 evra.
Budžet za drugi i treći deo je, dodaje on, bio veći, a nada se da će ljudi, koji trebaju da pomognu razvoj kinematografije u RS dati značajnija sredstva kako bi u budućnosti mogli da se rade i mnogo ozbiljniji projekti.

Predstava „Na velikom odmoru“

– Trenutno radim na predstavi za decu koja se zove „Na velikom odmoru“, koja je posvećena stogodišnjici rođenja Branka Ćopića. Tekst je napisao Muhidin Šarić. Radi se u Pozorištu Prijedor, Dramski studio glume. Uloge tumači naših osam malih prijatelja, uzrasta od 14 godina, te Mirela Predojević i Dean Batoz, koji i glumi Branka Ćopića. Nadam se da će premijera biti do 15. septembra – rekao je Željko Kasap.

Blic.rs