turnir tolerancije (1)U organizaciji „Prve tolerancije Prijedor“ i Aktiva žena Udruženja građana „Berek“ iz Prijedora na stadionu „Poljana“ je proteklog petka održan prvi fudbalski Turnir tolerancije.

Na turniru su učestvovale kadetske selekcije FK Rudar-Prijedor, OFK Brdo Hambarine, FSA Prijedor i OFK Berek 1975 koji je bio i tehnički organizator.

U polufinalnim mečevima Berek 1975 je bio bolji od Brda sa 6:2 dok su nade „rudara sa Sane“ savladale FSA Prijedor sa 4:2.

Finale je bilo riješeno neizvjesnosti jer su kadeti Rudar-Prijedora sa visokih 6:0 „deklasirali“ vršnjake iz Bereka 1975.

turnir tolerancije (2)Danilo Marmat i Damjan Dejanović su postigli po 2 a Stefan Radaković i Stefan Javorić po 1 pogodak.

Prema riječima Azre Pašalić, koordinatora „Prve tolerancije Prijedor“, ovaj turnir sa kojeg su poslate poruke tolerancije i zajedništva, podržali su OSCE BiH i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

Zahvalnice učesnicima turnira i pehar najuspješnijoj ekipi uručio je Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika Prijedora koji je pohvalio ovu manifestaciju.

Za učesnike turnira organizator je obezbjedio hranu i osvježenje, a nakon fudbala je uslijedilo druženje sa gostima te „bosanski lonac“ i specijaliteti domaće kuhinje, nakon čega se uživalo u pjesmi i igri uz muzički program.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

turnir tolerancije (3) turnir tolerancije (4) turnir tolerancije (5) turnir tolerancije (6) turnir tolerancije (7) turnir tolerancije (8) turnir tolerancije (9) turnir tolerancije (11) turnir tolerancije (12) turnir tolerancije (10)