rudar prijedor-treningNastavljajući pripreme za prvenstvo Republike Srpske, dojučerašnji premijerligaš BiH, Rudar-Prijedor, imaće danas (subota, 26.jul), novi, treći po redu, test.

Ovoga puta zeleno-crni će u Sanskom Mostu odmjeriti snage sa ekipom Podgrmeča, člana Prve lige FBiH, a susret počinje u 18 časova.

-Isprobaćemo sve raspoložive snage izuzimajući povrijeđenog Rastka Rokvića. Šteta je što nije bio u prilici da konkuriše za mjesto u napadu – kaže šef stručnog štaba Darko Nestorović.

Pokušao je nekada izvanredni golgeter, sada u ulozi stratega „rudara sa Sane“, da pronađe najbolje rješenje za napad Prijedorčana. Njegovi aduti bili su: Uroš Stojanov, koji je u dresu Jedinstva iz Bihaća bio prvi strijelac prvoligaškog federalnog ranga, potom Feđa Dudić (Travnik), Samir Kapić (Olimpik, Sarajevo), ali nijedan nije prihvatio poziv. Ovih dana govorkalo se da bi Saša Stijepić, koji je bio u Švedskoj, ponovo mogao među Prijedorčane, ali nažalost ni to se nije obistinilo.

– I dalje imamo želju da dovedemo špica, tragamo za njim, a nadam se da ćemo uspjeti da angažujemo kvalitetnog fudbalera. Najvjerovatnije, izbor će pasti na ime iz Srbije, ali još uvijek ne mogu otkriti o kome se radi – dodao je Nestorović.

N. Đerić