lusija kimani-rio 2016Prijedorčanka Lusija Kimani, koja je rođena prije 35 godina u Keniji, danas trči svoj treći olimpijski maraton.

-S obzirom da je u najtežij atletskoj disciplini prijavljeno čak 157 maratonki iz 80 zemalja svijeta, ponosna sam što sam među njima. Nezahvalno je prognozirati ishod maratona jer se ne može znati kako će se organizam ponašati na 25 ili 35 kilometru. Daću sve od sebe a cilj je završiti trku i postići što bolji rezultat – rekla je Kimanijeva.

Interesantno je da ovoliko prijavljenih atletičarki predstavlja najveći broj takmičarki u jednoj disciplini na igrama u Rio de Žaneiru.

-Iako se trči u 9:30 ujutro očekuje se temperatura od oko 30 stepeni. Lusija će se boriti i protiv konkurencije, ali i protiv temperature i vlažnosti vazduha. Ne kažu bez razloga da su svi maratonci pobjednici kada završe trku na 42.195 metara – istakao je Siniša marčetić, trener i suprug najbolje bh. atletičarke.

Start i cilj ženskog olimpijskog maratona(14:30 po našem vremenu) nalaze se na Sambodromu, a Lusija Kimani će nastupati sa brojem 383.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Siniša Marčetić