blic-drazan janjanin-cisora (1)Prijedorski bokser Dražan Janjanin kaže da je meč sa čuvenim britanskim borcem Derekom Čisorom ostvarenje njegovih snova.

Njegova priča pomalo podseća na čuveni holivudski hit Roki, u kojem je do tada anonimni Roki Balboa dobio šansu da se bori sa svetskim šampionom.

Tako će se i Janjanin, koji trenira između poslova od kojih hrani porodicu, boriti sa bivšim svetskim i evropskim šampionom, poznatim po čestim ispadima u ringu i van njega.

Borba u teškoj kategoriji (preko 91 kilogram) po WBO verziji je zakazana za 10. septembar u Štokholmu (Švedska), radiće se osam rundi po tri minuta, a reč je o prestiž meču.

blic-drazan janjanin-cisora (2)Dražan kaže da je svestan kvaliteta, ugleda i reputacije britanskog boksera, ali tvrdi da poziv nemačke bokserske agencije, koja stoji iza meča, jednostavno nije mogao da odbije.

– Iskreno, kad sam dobio poziv iz agencije koja organizuje meč nisam mogao da verujem. Mnogo boksera pre mene je odbilo poziv, jer se plaše Čisore i njegove reputacije, ali se nisam dvoumio ni sekunde da li treba da prihvatim borbu. Nekada sam ostajao do kasno u noć da gledam Čisorine borbe protiv Klička i Fjurija i jednostavno nisam mogao ispustiti mogućnost da ukrstim rukavice sa njim. Poznato je jako dobro kakav je on borac i kakvu opasnu reputaciju ima. On je trenutno 13. na svetskoj listi, ali to za mene predstavlja samo motiv više. Daću sve od sebe da ostvarim pobedu u toj borbi, što bi za mene bila najveća šansa u karijeri, sa eventualnom pobedom ušao bih u pet najboljih svetskih boksera, što bi bio ogroman korak za mene i sveukupno boks u Bosni i Hercegovini – rekao je Dražan.

blic-drazan janjanin-cisora (1)On veruje da će biti spreman za taj duel.

– Objektivno gledano imam jako malo vremena za pripreme, pošto je borba zakazana za 9. septembar. Počeo sam samostalne pripreme, imam pomoć od Draženka Ninića i Gorana Delića, deo priprema ću obaviti u Gracu kod jednog prijatelja, koji ima sopstveni bokserski klub. Verujem da ću za dvadesetak dana biti spreman da izađem u ring i pružim dobru borbu u kojoj ću dati sve od sebe protiv mnogo iskusnijeg i bolje rangiranog boksera – samouveren je najstari od bokserske braće Janjanin.

Zloglasna reputacija Britanca

Iako iza sebe ima odličan skor od 25 pobeda i šest poraza uz brojne evropske i svetske titule Čisora ima jednako impresivan spisak skandala, koji su ga verovatno koštali boljeg rejtinga.

Jedan od loših momaka britanskog boksa nekoliko puta bio je suspendovan zbog nesportskog ponašanja, a u spisak njegovih izgreda ulaze šamaranje Vitalija Klička na vaganju i tuča sa istim bokserom u noćnom klubu na Ibici, tuča sa Dejvidom Hejom, te pljuvanje Vladimira Klička i Tajsona Furija. Zbog tog pljuvanja naređeno mu je da na merenja pre meča ubuduće mora da dolazi sa povezom preko usta.

Blic.rs

drazan janjanin vece boksa-braca janjanin (7)