kampanja biraj zivot bez oruzja (1)Podjelom letaka i promotivnog materijala pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor danas su u kampanji “Biraj život bez oružja” apelovali na sugrađane da do kraja godine bez ikakvih posljedica predaju nelegalno naoružanje.

Inspektor sektora policije Zoran Inđić podsjetio je da je zakon o amnestiji na snazi od 1. septembra prošle do 31. decembra ove godine i pozvao sugrađane da prijave nelegalno naoružanje na broj telefona 122.

“Ostalo je još nekoliko mjeseci i cilj nam je da što više građana animiramo, informišemo i upoznamo sa načinom kako prikupljamo nelegalno oružje i minsko-eksplozivna sredstva. I jedno i drugo mogu prijaviti policiji, policija uklanja oružje, a minsko-eksplozivna sredstva Civilna zaštita”, pojasnio je Inđić.

Kampanju “Biraj život bez oružja” organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uz finansijsku podršku Evropske unije, Centra za kontrolu streljačkog i lakog naoružanja u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi, te podršku UNDP-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Misije OEBS-a u BiH, britanske vlade u BiH, World Future Council-a i UNICEF-a.

U posljednja četiri mjeseca prošle godine u Prijedoru je prikupljeno je 30 dugih cijevi, 1.300 komada municije različitog kalibra i 60 komada minsko-eksplozivnih sredstava.

SRNA
kampanja biraj zivot bez oruzja (2) kampanja biraj zivot bez oruzja (3)