toplana prijedorPrijedorska „Toplana“ i ove godine organizuje akciju otkupa duga, da bi dužnicima omogućila lakše izmirenje neplaćenih računa. Neredovne platiše do 30. septembra ove godine imaju mogućnost da u okviru akcije prijedorske Toplane, otkupe dug uz određene pogodnosti.

Potrošačima koji u ovom periodu uplate cjelokupan iznos glavnog duga, biće otpisana većina obračunate zatezne kamate. Iz ovog preduzeća apeluju na potrošače da redovno izmiruju svoje obaveze i da što više dužnika iskoristi prednosti ove akcije.

U novu sezonu prijedorska Toplana ulazi sa starim cijenama. I ove godine pokrenuta je dvomjesečna akcija namijenjena neredovnim platišama. Cilj je obostrana korist, da dužnici lakše izmire zaostale račune, a Toplana naplati dugove.

Prelaskom na novi energent – biomasu, Prijedorčani su prošle sezone dobili kvalitetnije grijanje.

Omogućen je otpis obračunate zatezne kamate ako dužnici uplate cjelokupan iznos glavnog duga u okviru akcije.

“Toplana otpisuje 70 posto obračunatih kamata, znači ako se uplati osnovni dug, 30 posto kamate i eventualno sudski troškovi za utuženi period, ako korisnik nije godinama plaćao, onda se može računati na 70 posto otpisa kamata”, izjavila je Ljiljana Despotović, direktorka Toplane Prijedor.

Osim dužnika, pogodnosti prilikom izmirenja računa imaju i ostali potrošači koji unaprijed izmire račune za predstojeću sezonu. Računi će im biti umanjeni za 10 odsto, ali to nije sve.

“Za one korisnike koji redovno plaćaju svoje račune, Toplana već dvije godine redovno daje 5 posto popusta za svaki račun, odnosno ako se račun plati do 25 u mjesecu on za sljedeći račun ima 5 posto popusta”, dodala je Despotovićeva.

Ukupna dugovanja prema prijedorskoj Toplani iznose oko sedam miliona maraka, a najveći dužnici su iz kategorije domaćinsatva. U Osnovnom sudu u Prijedoru u procesu je više od osam hiljada predmeta, koji se odnose na tužbe protiv dužnika ovog preduzeća.

RTRS
foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com