srna-zeljeznica-obnova-omarska (1)Radnici “Željeznica Republike Srpske” /ŽRS/ remontovali su jedan od pet kolosijeka u Omarskoj u dužni od 200 metara.

Direktor sekcije za saobraćajno-transportnu djelatnost ŽRS Mirjana Radić rekla je danas Srni da kolosijeci nisu remontovani od sedamdesetih godina prošlog vijeka, da su u međuvremenu velike količine tereta prevezene i da je drugi stanični kolosijek bio u najkritičnijem stanju.

“Neophodno je bilo da se to završi jer najveći dio prevoza koji se obavlja na `Željeznicama Republike Srpske` ide iz stanice Omarska za korisnika `Arselor Mital Prijedor` koji je ujedno najznačajniji komintent `ŽRS`”, navela je Radićeva.

srna-zeljeznica-obnova-omarska (2)Ona je podsjetila da je zbog stanja u ŽRS otežano i redovno održavanje, te su i kolosijeci u jako lošem stanju.

“Kolosijek je bio zablaćen. Izmijenjen je kompletno donji i gornji stroj kolosjeka polovnim, ali ispravnim pragovima i šinama preostalim od remonta pruge Doboj-Banjaluka”, dodala je Radićeva.

Portparol “Željeznica Republike Srpske” Nada Savić Stevanović najavila je da će u Omarskoj uskoro sa radom početi i radionica za tekuće održavanje vagona, što će poboljšati uslugu ŽRS.

“Objekat je završen, ali se ne može pustiti u funkciju dok se ne postavi i šesti, radionički kolosijek. Ovih dana trebalo bi da stignu skretnice i šine da se i taj posao privede kraju”, kaže Stevanovićeva.

SRNA

srna-zeljeznica-obnova-omarska (3) srna-zeljeznica-obnova-omarska (4) srna-zeljeznica-obnova-omarska (5)