rtvpd-romcevicU Nacionalnom parku „Kozara“ kažu da mogu biti zadovoljni brojem posjeta u prvoj polovini ove godine, uprkos vremenskim uslovima koji nisu bili najpovoljniji, naročito u zimskom periodu, kada je zbog nedostatka snijega skijaška sezona bila izuzetno kratka.

Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka, kaže da je u prvoj polovini protekle godine, koja je bila rekordna po broju posjeta, na Kozaru došlo 68.000 ljudi, dok ove godine taj broj iznosi oko 64.000. Da će ova godina biti upješna, pokazuje i podatak da je samo u julu ovu planinu posjetilo oko 12.000 posjetilaca, a u istom mjesecu 2015. ta brojka se kretala oko 9.000.

– Mi u Nacionalnom parku se trudimo da obezbijedimo što bolje uslove za one koji dolaze na Kozaru. Ljudi vole prirodu i ovaj ambijent ih prvlači, a svi oni koji posjete ovu planinu, vrlo rado joj se vraćaju – rekao je Romčević.

On je naveo da se ove godine radilo na održavanju postojećih sadržaja, a urađeni su i neki novi, kao što je izletište Bijele vode. U toku su radovi na drugoj skijaškoj stazi sa ski liftom, i očekuje se da će ona biti završena do početka skijaške sezone.

RTV Prijedor