pd vatrogasci u akcijiNa području nadležnosti Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u martu je smrtno stradalo jedno lice usljed paljenja korova, saopšteno je iz ovog centra.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju zakonom propisanih odredaba, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, te da upaljeni korov ne ostavljaju bez nadzora, a u slučaju nekontrolisanog širenja požara da se obrate vatrogasnoj jedinici na broj 123, policiji na broj 122, ili centru za obavještavanje na broj 112”, navodi se u saopštenju.

CJB Prijedor pozvao je lokalne zajednice, javna preduzeća šumarstva i pravna lica da provedu preventivne mjere radi sprečavanja nekontrolisanog spaljivanja korova, razvijanja i širenja požara na šumama.

“Neophodno je da javna preduzeća šumarstva uspostave stalni nadzor u šumama u vremenskim uslovima koji pogoduju širenju požara”, navodi se u saopštenju.

CJB Prijedor je najavio da će preduzimati zakonom propisane mjere protiv lica koja su izazvala požar i time ugrozila materijalna dobra i ljudske živote.

SRNA