rtvpd-milan kesicBrojni Prijedorčani, uz dužnu poštu, oprostili su se od Milana Kesića izuetnog fudbalera, vrsnog radnog kolege, prijatelja, brata, oca i djeda a prije svega čovjeka.

Kesić je volio fudbal i prije 42. godine počeo da igra u Fudbalskom klubu Mrakovica u Kozaruši. Jedan je od ponajboljih i najupornijih fudbalera Fudbalskog kluba „Karan“ iz Gornje Dragotinje, prvog poslijeratnog šampiona Prijedora, člana Druge lige Republike Srpske.

Gdje god je igrao, u pobjedama i porazima omiljenog kluba gdje je okončao karijeru, imao je prijatelje. Volio je Milan Kesić sve oko sebe, volio je život za koji se borio kao najhrabriji borac do posljednjeg dana.

Duže od 42. godine bio je vezan za veliki i mali fudbal. Majstorijama i golovima istakao se u svakom od timova čije je boje branio. Ravno 35. godina bio je aktivni učesnik susreta Urijaša. Ove godine nije odigrao svoj najomiljeniji susret stari i mladi.

Oni koji su sa njim 42. godine igrali fudbal pamte njegovu srčanost. Ostala je vječna dilema ko je od trojice braće fudbalera Kesića bio bolji: Savan , Boško ili Milan.

Na poslednjem oproštaju rečeno je da je suvišno govoriti kakav je čovjek bio. Svi koji su imali životnu privilegiju da ga poznaju mogli su naučiti kakav čovjek treba biti. Ostaje sjećanje na čovjeka Milana Kesića čovjeka koji se rađa jednom ili nikad.

RTV Prijedor