zeljko kopanjaGradonačelnik Prijedora Marko Pavić uputio je danas izraze saučešća porodici Željka Kopanje i redakcijama “Nezavisnih novina” i “Glasa Srpske” i istakao da će Kopanjina borba za profesiju ostaviti neizbrisiv trag u novinarstvu.

“Tužna je vijest koju danas moraju da objave baš `Nezavisne novine` i `Glas Srpske` – da je otišao najbolji među njima na put sa kojeg povratka nema. Prikupljanje informacija o direktorovoj biografiji biće vjerovatno najteži novinarski zadatak danas. I treba da bude jer Željkova biografija nije nešto što se može ispričati ukratko”, poručio je Pavić.

Pavić, koji je i predsjednik Demokratskog narodnog saveza, istakao je da će Kopanjina energija i borba za profesiju ostaviti neizbrisiv trag u novinarstvu.

“Željko je bio veliki i moćan toliko da je mogao da ode jedino na ovaj način. Bez pozdrava, jer bi red onih koji bi došli da se pozdrave bio vjerovatno predug. U tom redu bio bih i ja jer sam cijenio i poštovao njegov rad tako da sa svim članovima Vaših redakcija dijelim iskrenu tugu i žalost zbog nenadoknadivog gubitka”, navedeno je u saučešću koje je Pavić uputio redakcijama “Nezavisnih novina” i “Glasa Srpske”.

On je poručio da je Kopanjin odlazak gubitak za sve one koji su ga poznavali, cijenili njegov rad, njegovo razmišljanje, entuzijazam i volju za životom.

“I dok mi se u mislima, kao najsvjetlije munje, nižu slike naših susreta, razgovora, naših dilema i traženja odgovora na njih, ne mogu a da i ovim putem ne izrazim tugu što je tako iznenada otišao. Ne znam da li je teže što je takav čovjek ogromne ljudske energije otišao iznenada ili bi bilo teže da je takva ljudska gromada najavila bilo kojim gestom da uskoro odlazi”, naveo je Pavić.

Direktor i vlasnik “Nezavisnih novina” i “Glasa Srpske” Željko Kopanja preminuo je juče u Banjaluci od posljedica srčanog udara.

SRNA