turnir kozarusa-pobjednik kozara donji orlovciNa tradicionalnom, šestom po redu fudbalskom turniru, koji je u Kozaruši organizovao član Četvrte lige FSP Prijedor, OFK Mrakovica, prvo mjesto osvojila je Kozara iz Donjih Orlovaca, pošto je u finalnoj utakmici pobijedila ekipu iz istog ranga takmičenja, Radnik iz Kozarske Dubice sa 1:0.

Orlovčani, drugi put trijumfujući na ovom takmičenju (bili su pobjednici i 2014.godine), prethodno su bili bolji (3:0) od regionalnog ligaša FSA Prijedor, koji se nije pojavio na megdanu za treće mjesto domaćinu.

Radnik je u polufinalnom okršaju savladao OFK Mrakovicu sa 1:0.

-Turnir je memorijalnog karaktera, u znak sjećanja na naše poginule igrače, a uručili smo pehare i zahvalnice svim klubovima, kao i ekipi dijaspora, čiji su dečaci do 10 godina sa 3:0 u revijalnoj utakmici, pobijedili OFK Mrakovicu. Šteta je što se, iako se potvrdile dolazak nisu pojavili ženski timovi Mladost Poljavnice iz Novog Grada i Rudar-Kamengrad (Sanski Most) – naglasio je Rifet Blažević, koji je 1975.godine osnovao fudbalski kolektiv iz Kozaruše, a bio i najzaslužniji za obnavljanje njegovog rada, 2010.godine.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Mrakovica