rtrs-omarska-nevrijeme (1)Katastrofalno nevrijeme koje je u petak uveče pogodilo Omarsku i okolinu, nanijelo je veliku materijalnu štetu.

Za samo dva sata olujno nevrijeme devastiralo je ulice i uništilo elektromrežu.

Olujni vjetar čupao je drveće i dizao krovove na kućama. Udar groma u okolnom naselju Lamovita zapalio je garažu, a vatrogasci su morali da intervenišu u još nekoliko slučajeva izlivanja vode na kolovoz, što je dovelo do privremenog prekida saobraćaja na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka.

Nevrijeme je velike štete nanijelo i u okolnim mjestima Petrov Gaj, Lamovita, Trnopolje i Kozaruša.

U naselju Lamovita grom je zapalio garažu.

rtrs-omarska-nevrijeme (2)Mještani sabiraju nesagledivu štetu koju im je nanijela oluja. Bez električne energije bilo je nekoliko stotina domaćinstava. Popravke privode kraju ekipe prijedorske Elektrodsitribucije i vatrogasci.

Vodena bujica, koja je naišla iz pravca Kozare, odnijela je seoski put i tako od ostatka svijeta odsjekla stanovnike zaseoka Grahovci.

Noć na terenu proveli su i prijedorski vatrogasci. Obezbjeđivali su mjesta gdje se voda izlila na puteve. Evakuisali su i stanovništvo, gdje je bilo potrebno.

Kvarovi na dalekovodima, koji su bili izloženi oluji sanirani su, tako da je snabdijevanje električnom energijom tokom dana normalizovano.

Ovako nešto u selima podno Kozare, kažu mještani, nije zapamćeno, ali ističu da je nabitnija stvar, pored svega što se desilo, da nije bilo ljudskih žrtava.

RTRS

rtrs-omarska-nevrijeme (3) rtrs-omarska-nevrijeme (4) rtrs-omarska-nevrijeme (5) rtrs-omarska-nevrijeme (6) rtrs-omarska-nevrijeme (7) rtrs-omarska-nevrijeme (8)