zlako jelisavac-trener rudar prijedoraRudar-Prijedor je prvim mjestom na četvrtom Memorijalnom turniru „Drago Kovačević“ u Žeravici, okončao pripreme za naredno prvenstvo Prve lige Republike Srpske.

Odigrali su ukupno osam kontrolnih utakmica i ostvarili šest pobjeda, savladavši Kozaru iz Gradiške (3:2), Omarsku, banjalučki BSK i Jedinstvo iz Žeravice identičnim rezultatom 3:0, Slobodu iz Mrkonjić Grada (4:1) i Dubrave sa 2:0, jednom remizirali protiv Čapljine (1:1), a jedini poraz doživeli su od banjalučkog Borca 0:4.

-Sigurno je da, iako rezultati iz pripremnog perioda ne moraju ništa da znače, pobjede ohrabruju. Bitne su za mlade igrače, kakve ima naša ekipa, prije svega na psihološkom planu zbog njihovog samupouzdanja. Momci su dobro radili, zadovoljan sam njihovom disciplinom i prilazu treninzima, a zbog našeg lošeg terena na Gradskom staduionu, sve utakmice odigrali smo van Prijedora. Prva dva prvenstvena kola gostujemo u Derventi, Tekstilac Kortu i u Istočnom Sarajevu, Slaviji – rekao je šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac.

Sigurno je da je pred stratega Prijedorčana i njegove najbliže saradnike, pomoćnog trenera Sašu Keranovića i Pericu Topića, koji vodi brigu o golmanima, a registrovan je i kao treći čuvar mreže, bio veliki izazov i sama činjenica da je ovog ljeta bilo ponovo velikih promjena u igračkom kadru.

Od 24, koliko ih je bilo u konkurenciji u proljećnim borbama za bodove Premijer lige BiH, otišlo ih je 16, a došlo je 12 novajlija, iako su golman Dejan Inđić, kao i Dušan Milinković, Predrag Kovljen, Nikola Miličević, povratnici u matični klub.

-Cilj nam je da izborimo opstanak u eliti Srpske, plasmanom u plej-of. Takve ambicije zasnivamo na činjenici da smo još od prošle sezone u premijerligaškoj konkurenciji, rukovodeći se opredjeljenjem kluba da se ukaže prilika igračima poniklim u njegovoj Omladinskoj školi, kao i mladim fudbalerima iz regije, ušli u taj projekat. Svakako da takav pristup traži mnogo strpljenja i mukotrpnog rada, ali uvjeren sam da će se, uz puno povjerenje svih koji smo na tom zadatku, kao i podršku naših navijača, na kraju dugoročno pozitivnim rezultatima i isplatiti – istakao je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com