zlatne ruke potkozarja 2014 (1)U Prijedoru je danas otvorena osma etno izložba “Zlatne ruke Potkozarja” koja je okupila 43 izlagača narodnih rukotvorina, a koja je prva manifestacija u kulturnom ljetu “Prijedor 2014”.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je ovo prilika da građani Prijedora i njihovi gosti vide sve one pojedince i udruženja koja izrađuju narodne rukotvorine, njeguju etno stil i iz ličnog zadovoljstva ili iz tržišnih razloga žele pokazati šta mogu uraditi zlatne ruke Potkozarja.

“Gradska uprava pružila je priliku svima koji su željeli, a odziv je dobar, da danas pokažu šta umiju i svake godine ćemo to činiti jer je ovo jedinstvena prilika i da se pokaže i da se proda i zato to jeste i privredna i turistička manifestacija”, poručio je Pavić otvarajući osme “Zlatne ruke Potkozarja”.

Među izlagačima je deset udruženja, četiri radionice, 28 pojedinaca i prijedorska kancelarija Privredne komore Republike Srpske.

Za razliku od prethodnih sedam, ove godine će izostati nagradni fond za originalnost eksponata i uređenost štandova zbog poplava koje su u maju zadesile i Prijedor.

Organizatori “Zlatnih ruku Potkozarja” su Turistička organizacija grada Prijedora i grad Prijedor. U svečanosti otvaranja ovogodišnje manifestacije učestvovali su kulturno-umjetnička društva “Milan Egić” iz Brezičana i “Saničani” iz Saničana, te modeli Jelene Govedarice koji su priredili etno reviju.

SRNA
zlatne ruke potkozarja 2014 (2) zlatne ruke potkozarja 2014 (5) zlatne ruke potkozarja 2014 (3) zlatne ruke potkozarja 2014 (6) zlatne ruke potkozarja 2014 (4) zlatne ruke potkozarja 2014 (7)