rtrs-sanacija klizistaNa magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica, počela je sanacija klizišta, koja su pokrenule obilne kiše.

Preduzeće “Prijedor putevi”, koje je zaduženo za održavanje magistralnih i regionalnih puteva na ovom području, djelimično je saniralo jedno od dva najveća klizišta na magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ovog mjeseca, a do tada na vozače se apeluje da na ovoj dionici puta posebno oprezno voze. Uskoro bi trebalo da počne i sanacija klizišta na lokalnom putu u dubičkom selu Slabinja.

Poplave i obilne kiše nedavno su na lokaciji Cerova kosa, na magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica pokrenule dva klizišta. Loši uslovi na ovom dijelu putne dionice, najviše glavobolje svakodnevno su zadavali vozačima.

“Prijedor putevi” od ЈP “Putevi Republike Srpske” za sanaciju klizišta dobili su 70.000 KM. Izgrađen je jedan zid u dužini od 23 metra, a do kraja mjeseca biće izgrađen još jedan, dužine 28 metara.

– Јedno klizište je završeno, ali ne u potpunosti jer je ostao jedan dio da se asfaltira. Saobraćaj se trenutno odvija u jednoj saobraćajnoj traci. Zamolio bih vozače da obrate pažnju prilikom prelaska preko navedenog prevoja – kaže Darko Radaković iz “Prijedor puteva”.

Obilne kiše pokrenule su i klizište na lokalnom putnom pravcu u dubičkom selu Slabinja. Iako je oštećenje bilo označeno, znakovi upozorenja su nestali, a klizište je postalo deponija otpada. Za vozače, opasno po život.

Iz Opštine Kozarska Dubica poručuju da je sanacija klizišta prioritet i biće završena što skorije. Sanacija će biti finansirana sredstvima Svjetske banke za oporavak od poplava, u vrijednosti 140 hiljada KM.

RTRS