jedinstvo bihac-rudar prijedor (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora su u drugoj provjeri u okviru priprema za prvenstvo Prve lige Republike Srpske, poslije pobjede u Milosavcima nad drugoligašem Župom (2:0), u Bihaću remizirali protiv prvoligaša FBiH, Jedinstva – 0:0.

Iako je na igračima obje ekipe bio vidan umor od napornog rada, predstava na stadionu „Pod borićima“, igrom je ispunila očekivanja, posebno sadržajem u prvom poluvremenu.

Prvi su zaprijetili Bišćani u 21.minutu, kada je nakon centaršuta Armina Sinanovića sa desne strane, Belmin Vila bio na petercu najviši u skoku, ali je lopta, koju je uputio glavom, od desne stative završila u naručju golmana Dalibora Kozića.

Samo tri minuta kasnije uzvratili su „rudari” sa Sane“, ali je gol Dejana Kojića poništen zbog, navodne, ofsajd pozicije. U 33.minutu iskusni Borislav Mikić je volejem sa desetak metara tukao preko mjesta gdje se spajaju prečka i stativa, a pred sam odlazak na odmor pokretljivi Kojić, takođe, na sličan način pokušao sa nešto veće udaljenosti, ali je lopta otišla preko gola.

jedinstvo bihac-rudar prijedor (2)U nastavku, čini se da su rivali, zbog izmjena koje su slijedile, za primarni cilj imali da sačuvaju svoju mrežu. Igralo se čvrsto, nadahnuti su bili podmlađeni domaćini, ali su zeleno-crni imali više loptu u nogama, diktirali tempo i u nekoliko navrata izmamili aplauze objektivne bihaćke publike. Ipak, nedostajalo je koncentracije u završnici osmišljenih akcija.

U subotu će Prijedorčani imati novi ispit u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča.

– Potrebno je strpljenje u stvaranju tima i igre sa mladim fudbalerima pred koje ne smijemo stvarati rezultatske imperative, već da prije svega dokažu da imaju potencijal i da sa pravom u njega vjerujemo. Šteta je što je Nermin Hodžić, iako nam se bio priključio, odlučio da ostane u Podgrmeču. Takođe moramo razmišljati i o činjenici što u finalnoj utakmici Kupa Republike Srpske, u Bijeljini protiv Radnika, kao i na prva dva prvenstvena gostovanja gatačkoj Mladosti i Napretku u Donjem Šepku, nećemo moći da računamo na tri meča kažnjenog Vedrana Kantara, zbog crvenog kartona u zadnjem kolu Premijer lige – rekao je šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Darko Nestorović.

jedinstvo bihac-rudar prijedor (3)Jedinstvo: Rudar-Prijedor 0:0

Stadion: „Pod borićima“ Bihać
Gledalaca: 300
Sudija: Adi Šabić (Bihać)
Žuti kartoni: Čizmić (Jedinstvo), Šodić (Rudar-Prijedor)

JEDISTVO
Hodžić, Čizmić, Mujagić, Kovačević, Šehić, Milenković, Halilović, Četić, Sinanović, Vila, Rovčanin
Još su igrali: Kečalović, Mušeta, Biščević, Omanović, Begić, Sejdić, Samardžić, Prošić, Abdihodžić, Đug, Bajraktarević, Remić, Dupanović, Mustedanagić
Trener: Ahmet Kečalović

RUDAR-PRIJEDOR
Kozić, Šodić, Saničanin, Stakić, Pekija, Mirković, Đokić, Mikić, Radoja, Kantar, Kojić
Još su igrali: Petrović, Stupar, Kukavica, Marić, Topić, Redžić, Pušac, Hamzić, Adžić, Jovanović
Trener: Darko Nestorović

N. Đerić/A.Drakulić
Foto Stamby
jedinstvo bihac-rudar prijedor (4) jedinstvo bihac-rudar prijedor (5) jedinstvo bihac-rudar prijedor (6)