rio de zaneiro (1)Članovi Olimpijskog tima Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Prijedorčanka Lusija Kimani i njen suprug i trener Siniša Marčetić, već treći dan su u Olimpijskom selu u ovom brazilskom gradu i sumiraju prve utiske.

-Prve dane koristimo za aklimatizaciju i upoznavanje sa samim selom, lokacijama gdje se trenira i ostalim sadržajima koji se nude. Lusija je već odradila nekoliko lakših i težih treninga na jednom od stadiona namijenjenih za te svrhe, a zajedno s njom tu je bio i Amel Tuka od kojeg se očekuje dobar rezultat na ovim igrama – rekao je Siniša Marčetić.

On je dodao da još nisu obišli cijelu maratonsku stazu na kojoj će Kimanijeva trčati 14.avgusta sa prevashodnim ciljem da završi trku i pokuša napraviti što bolji rezultat.

rio de zaneiro (6)-Start i cilj su na mjestu pod nazivom Sambódromo koje se nalazi blizu čuvene Kopakabane, a na ovom mjestu će biti održano i takmičenje u streličarstvu. Inače, na Sambódromu se održava i poznata parada tokom karnevala u ovom gradu – kaže Siniša Marčetić.

Ističe da članovi bh. delegacije bisu baš najzadovoljniji smještajem u Olimpijskom selu koje se puni svakog dana i u kojem se očekuje 10.000 sportista iz cijelog svijeta, a da su on i supruga Lusija ponosni što u Brazilu predstavljaju Prijedor.

-Poseban doživljaj je restoran u Olimpijskom selu koji može da primi veliki broj sportista u istom trenutku. Već se mogu sresti sportisti koji su planetarno poznati, i da budem iskren, ostvarila mi se davnašnja želja da upoznam Novaka Đokovića, a pošto sam ja zaboravio foto aparat, obećao mi je zajedničko slikanje sljedeći put – rekao nam je Siniša od kojeg očekujemo nova javljanja tokom trajanja Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Siniša Marčetić

rio de zaneiro (3) rio de zaneiro (4) rio de zaneiro (5) rio de zaneiro (9) rio de zaneiro (8) rio de zaneiro (7) rio de zaneiro (10) rio de zaneiro (2) sambodromo (1) sambodromo (2)