vesti-stoja buvacGrk koji živi u Frankfurtu Nikos Pafilas poslao je za nepokretnu Stoju Buvač iz Omarske pomoć od 30 evra, podstaknut činjenicom da je naša stalna donatorka iz Nemačke Dosta Miki Bauer, rodom sa Kozare, nedavno je poslala pomoć njegovom zemljaku 58-godišnjem Grku Dimitriju Mikiju Parlijaridu 50 evra u Prijedor.

Ovaj gest podstakao je i Grka Pafilasa, vlasnika radnje za servisiranje elektro-uređaja u Frankfurtu, da i on zemljakinji Doste Bauer pošalje prilog.

Stoja Buvač je invalid, posle moždanog udara ostala je vezana za kolica. Ali njena jedina muka nije to što je nepokretna već i nemaština jer živi od simbolične sume za tuđu njegu koju prima njena nezaposlena ćerka Milica. Pa, čak i da nađe posao, postavlja se pitanje ko bi se tada brinuo o Stoji, što sada radi Milica. Stojin sin Ranko takođe živi s njima u domaćinstvu, nezaposlen je, povremeno nešto zaradi u nadnici, ali kako je i on oštećenog zdravlja, sve manje i to može.

“Hvala ovom neznanom Grku koji mi je poslao dar. Novac je danas teško i zdravom da zaradi, a kamoli bolesnom… Kupićemo nešto hrane i ako pretekne pokoji lek”, kaže zahvalna Stoja koja ove letnje dane provodi uglavnom ispred kuće u kolicima.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com