zrk mira-pocetak priprema ljeto (1)Prozivkom na Gradskom stadionu u Prijedoru, rukometašice „Mire“, trećeplasirane u proteklom prvenstvu Premijer lige BiH i petostruke uzastopne osvajačice Kupa Republike Srpske, počele su pripreme za narednu sezonu.

Kratko im se obratila predsjednica kluba Nada Đaković, poželjevši mnogo uspjeha i najavivši da je dugogodišnji „pivot“ prve ekipe Jelena Torbica, koja je bila prisutna, izrazila želju da se ponovo vrati na teren.

Iako je došla na prvi trening, golman Darjana Vukliš, te Sanja Vukman i povratnica Azra Bašanović, igračice koje nisu iz grada na Sani, radiće desetak dana u svojim sredinama po posebnom programu.

-Nedostajale su opravdano Tea Sladaković i i Milica Ćorić, dok Milica Došen, koja je proljetni dio prvenstva bila povrijeđena, zbog fakultetskih obaveza, još nije spremna da počne sa radom. Od 15.avgusta boravićemo na sedmodnevnim pripremama na Kozari, a priključiće nam se i tri-četiri mlađe igračice, iz sastava Olge Kisil-Kunovac, koja radi sa njima – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

zrk mira-pocetak priprema ljeto (2)Podršku djevojkama pružila je i njena sestra Slađana Ivetić, nekadašnji kapiten „Mire“, koja uspješno igra u Njemačkoj.

Uz obaveze na domaćoj sceni, Prijedorčanke će prvi put nastupiti i u jednom od evropskih takmičenja, pošto ih u 3. kolu Čelendž kupa, po svemu sudeći tokom mjeseca novembra, očekuju dueli protiv predstavnika Holandije „Virto Quintusa“.

Iako njihova namjera za sada nema zvaničnog legimiteta, u ovom sportskom kolektivu planiraju da, zbog smanjenja troškova, pokušaju dogovoriti sa Holanđankama da oba meča odigraju u zemlji „lala“.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

zrk mira-pocetak priprema ljeto (3) zrk mira-pocetak priprema ljeto (4) zrk mira-pocetak priprema ljeto (5)