sloboda ng-fsa-prijateljska (1)Prijateljsko odmjeravanje snaga u Novom Gradu donijelo je dosta dobrih akcija, rezultatskog preokreta, a pobjeda je pripala drugoligašu Republike Srpske, Sloboda: FSA Prijedor 4:2.

Od početka izabranici trenera Ernesta Šabića, koji žele da se što bolje uigraju u namjeri da pokušaju da ostvare ekspresni povratak u elitu Srpske, bili su motivisani.

Pokušavali su udarcima iz daljine, koji su bili lak plijen za Mimomira Novakovića, ali je prvi veći aplauz sa tribina stadiona „Mlakve“ izmamio Borislav Topić.

U 26.minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara tukao je tik kraj lijeve stative.

Ipak „crveni“ stižu do vođstva u 34.minuti.

sloboda ng-fsa-prijateljska (2)Bogoljub Savanović, koji je samo nekoliko trenutaka ranije zamijenio povrijeđenog iskusnog Duška Vraneševića, iz drugog pokušaja je zatresao mrežu za 1:0.

Najljepši trenutak meča dogodio se u 42.minuti.

Nekadašnja uzdanica Rudar-Prijedora Goran Kotaran iz „slobodnjaka“ sa oko 20 metara pogađa donji lijevi ugao Slobodana Majkića za 1:1.

Pokazala je još jednom ekipa regionalnog ligaša, koju uspješno vodi trener Nenad Bašić, a u njoj su bili takođe nekadašnje vedete „rudara sa Sane“ Nebojša Šodić i Igor Golić da igrom plijeni i rado je viđen gost za fudbalsko nadigravanje.

U 53.minuti Miloš Stević, koji je proljetos nastupao za Slobodu, prihvatio je jednu odbijenu loptu i poslao je na pravo mjesto za 1:2.

sloboda ng-fsa-prijateljska (3)Ko zna kakav bi epilog susreta bio da Novaković nije pogriješio u 65.minuti ispucavši loptu u Arnesa Brkića, da bi ona potom završila u njegovom golu za 2:2.

Uslijedio je potpuni preokret.

U 76.minuti novajlija u redovima Novograđana iz Srbije, Jovan Jevremović iz situacije koju su Prijedorčani smatrali „ofsajd-pozicijom“ iskosa sa lijeve strane u njihovom kaznenom prostoru pogađa po zemlji suprotan ugao (3:2), da bi dva minuta kasnije Babić „matirao“ među stativama tek ušavši 16-godišnjeg Dejana Milinkovića za konačnih 4:2.

Sloboda(NG): FSA Prijedor 4:2(1:1)

Novi Grad
Stadion: „Mlakve
Gledalaca: 50
Sudija: Sanel Elijazović (Novi Grad)
Strijelci: Savanović u 34., Brkić u 65., Jevremović u 76. i Babić u 78. za Slobodu, a Kotaran u 42. i Stević u 53.minuti za FSA Prijedor

SLOBODA:
Majkić, Tica, Vicković, Muzgonja, Matović, Kovačević, Žujić, Jevremović, Topić, Vranešević, Brkić
Igrali su još: Savanović, Brajaktarević, Selimović, Babić, Mijić, De.Balaban, Da.Balaban, Ivančević, Vujčić

FSA PRIJEDOR:
Novaković, Runić, Šodić, Čačić, Kotaran, Torbica, Golić, Karupović, Čulić, Stević
Igrali su još: Milinković, Kušmić, Bujić

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Sloboda Novi Grad

sloboda ng-fsa-prijateljska (4)