pixsell-aleksandar jovicic (1)Prijedorčanin Aleksandar Jovičić bio je strijelac za Slaven Belupo na gostovanju kod zagrebačkog Dinama.

Nekadašnji igrač Rudar-Prijedora postigao je vodeći pogodak za svoju ekipu u 93.minuti susreta kada je odlično skočio nakon kornera i glavom „matirao“ golmana Eduarda.

Na veliku žalost Koprivničana, domaći su izjednačili već u sljedećem napadu preko Benkovića pa tako ekipa trenera Kopića nije uspjela da savlada aktuelnog prvaka Hrvatske i učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona.

-Prošlu prvenstvenu utakmicu sam odigrao drugo poluvrijeme na mjestu „štopera“ dok sam na ovoj prvi put igrao u početnoj postavi ali na mjestu desnog beka. Zadovoljan sam kako smo ispoštovali zahtjeve trenera i odigrali ovaj meč. Pogodak protiv Dinama mnogo mi znači na polju samopouzdanja za naredne okršaje u Prvoj HNL. Bitno mi je da igram i da se nametnem, jer samo tako mogu postati standardni prvotimac, zadržati status mladog reprezentativca BiH i dalje napredovati – rekao je mladi Prijedorčanin koji sada nosi dres hrvatskog prvoligaša.

Koliko je dvadesetjednogodišnjem mladiću značio ovaj pogodak bilo je vidljivo iz njegovog radovanja jer je skinuo dres i proslavio ga sa saigračima sa klupe za rezerve, zbog čega je dobio i žuti karton.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Pixsell

pixsell-aleksandar jovicic (2)